Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
14 september 2018

Valk Solutions nieuwsbrief september 2018 met onder meer: Belgisch Parfuma gaat omnichannel met Valk

Parfuma, sinds 1971 toonaangevend luxe Parfumerie en Beauty Center in België, kiest voor het omnichannel cloud platform ASPOS van Valk Solutions. In juni heeft Parfuma hiervoor een overeenkomst getekend met Valk Solutions. Zo meldt Valk in hun digitale nieuwsbrief van september 2018.

Eén van de geheimen van het succes is dat Parfuma en zijn bedrijfsvoerders de concurrentie altijd een stapje voor zijn geweest op het vlak van innovatie. In 1986 was het de eerste open-sell-winkel van het land, het duurde nog jaren voor andere Belgische winkels daaraan dachten.

Benoît & Caroline Breckpot, managing partners bij Parfuma; ‘’Valk heeft zich met ASPOS succesvol bewezen in de parfumerie branche wat voor ons één van de belangrijkste redenen was om voor dit product te kiezen. Een andere reden om voor deze innovatieve oplossing te kiezen is het verbeteren van de efficiëntie van bedrijfsprocessen zoals voorraadbeheer en de naadloze integratie tussen off- en online, waardoor we nog beter onze klanten kunnen bedienen. Logistieke processen worden hiermee vereenvoudigd en voorraad optimalisatie wordt bereikt.’’ (…)

Valk breidt uit naar Duitsland

De uitbreiding van Valk Solutions in Duitsland verloopt voorspoedig. Inmiddels stappen elke week 12 tot 15 Duitse winkels over naar omnichannel cloud platform ASPOS. Het betreft in totaal 181 modewinkels van Miller & Monroe die voor eind september worden uitgerold.

Ook in Duitsland profiteren de winkels van de voordelen van internet. Alle verkoopresultaten, spaarpunten en voorraden van alle winkels zijn online en realtime inzichtelijk voor het hoofdkantoor. Op deze manier is er overzicht voor het management en kan snel bijgestuurd worden waar nodig. De data worden veilig centraal in de cloud bewaard conform de internationale ISAE 3402 norm. Met ASPOS is een retail organisatie voorbereid voor nieuwe diensten in de toekomst. (…)

Bron: Valk Solutions nieuwsbrief / september 2018


Deel dit bericht:


Careality