Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 oktober 2018

Actuele studie: zelfde werkzaamheid bij mondspoelingen met of zonder alcohol met etherische oliën

Een actuele studie vergelijkt de werkzaamheid van mondspoelingen met of zonder alcohol met etherische oliën (Listerine®) over een periode van 6 maanden. Als aanvulling op de mechanische tandreiniging kunnen beide mondspoelingen helpen in de bestrijding  van bacteriën voor de controle van gingivitis en tandvleesbloedingen.[i] Daardoor kunnen ook patiënten die liever geen alcoholhoudende mondspoeling gebruiken, toch baat hebben bij de profylactische voordelen van Listerine mondspoelingen met etherische oliën. Dit schrijft leverancier Johnson & Johnson Consumer BV in een persbericht aan Careality.

Alcohol is altijd al een belangrijke hulpstof geweest bij de productie van cosmetica en geneesmiddelen die plantaardige bestanddelen (bv. etherische oliën) bevatten. Sommige patiënten gebruiken echter liever geen bereidingen met alcohol of verkiezen een zachtere smaak en gebruiken graag even goed werkzame, alcoholvrije alternatieven. Daarom beschikt het assortiment van Listerine over varianten zonder alcohol – met dezelfde werkingskracht.

Effecten van mondspoelingen met etherische oliën met of zonder alcohol op plaque en gingivitis
Een actuele gerandomiseerde en gecontroleerde klinische studie (Lynch et al., 2018) onderzocht de werkzaamheid van mondspoelingen met of zonder alcohol met etherische oliën voor de controle over gingivitis.1. (…)

[i] Lynch et al. The effects of essential oil mouthrinses with or without alcohol on plaque and gingivitis: a randomized controlled clinical study. BMC Oral Health 2018. 18:6.


Deel dit bericht:


Careality