Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
29 oktober 2018

Onderzoek Etos: twijfels en misverstanden over weerstand

Drogisterij Etos heeft ruim duizend Nederlanders gevraagd naar de huidige staat van hun weerstand en of zij weten hoe ze een goed weerstandsvermogen kunnen behouden. De meeste invloeden die van belang zijn op een goede weerstand zijn bekend onder Nederlanders. Maar uit onderzoek van Etos blijkt dat er toch nog veel misverstanden en twijfels zijn. Dit meldt Etos aan Careality.

Veel Nederlanders zijn zich ervan bewust dat een sterke weerstand samenhangt met voeding (88%), slaap (83%) en bewegen (71%). Een ruime meerderheid noemt een of meerdere van deze zaken in hun top vijf van factoren met de meeste invloed. Vier tot vijf op de tien zien stress (49%), in de buitenlucht zijn (46%), hygiëne (42%) en/of gewicht (42%) als een van de vijf belangrijkste zaken als het gaat om een goede weerstand. Een goede darmflora wordt door een kwart (26%) genoemd in hun ‘weerstand top 5’. Ruim zes op de tien mensen (63%) weten dat het hebben van goede relaties en/of sociale contacten ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Twee derde (65%) weet dat met natte haren naar buiten gaan geen grotere kans op ziekte betekent.

Grootste misverstanden
Over andere zaken is meer twijfel. Een derde (33%) weet niet of het waar is dat een goede darmflora beschermt tegen verkoudheid. Ook over het slapen met je telefoon op je kussen bestaat veel twijfel, drie op de tien (30%) weten niet of dit zorgt voor een slechtere weerstand. Het grootste misverstand ontstaat over het in aanraking komen met bacteriën. Ruim zes op de tien (62%) denken dat je weerstand verbetert naarmate je vaker in aanraking komt met bacteriën. Vooral jongeren (<30 jaar) geloven vaker dat aanraking met bacteriën voor een goede weerstand zorgt (76% vs. 59%). Ze geloven ook vaker dat wanneer je met natte haren naar buiten gaat, je sneller ziek kan worden (34% vs. 21%).

Voel je Fit campagne
Om misverstanden en twijfels over gezondheid weg te nemen startte Etos onlangs de Voel je Fit-campagne. Wat zijn de vijf geheimen voor een goede weerstand? Met de weerstandstest van Etos ontdek en onderzoek je de link tussen je leefstijl en je afweersysteem. Op basis van iemand zijn of haar persoonlijke valkuil(en) geeft Etos tips en productsuggesties. www.etos.nl/weerstandstest of doe mee via de (gratis) Etos app.

Onderzoek met gezondNU
Het bureau Kien Onderzoek voltooide een representatief onderzoek onder volwassen Nederlanders – hoe ervaren zij hun weerstand? Wat denken zij wat weerstandsversterkend is qua leefstijl? En wat hebben zij over voor een betere weerstand? Het onderzoek is uitgevoerd voor de Voel je fit-campagne van Etos.


Deel dit bericht:


Careality