Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 februari 2019

Jelle de Jong reikt certificaten Beauty Experts en Masters of Beauty uit

Op maandag 28 januari 2019 heeft Jelle de Jong, bekend van de televisieserie Dokter Deen, zijn deelname aan Dance Dance Dance en de Stormruiter, 20 certificaten ‘Beauty Expert’ en 2 certificaten ‘Master of Beauty’uitgereikt. Gezien de samenwerking met l’essence werd aansluitend ook de Prix de l‘essence uitgereikt. Dit schrijft de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) in een persbericht aan Careality.

Beauty advisors kunnen certificaten ‘Beauty Expert’ of ‘Master of Beauty’ halen door deel te nemen aan het cosmeticapaspoort. Dat gaat heel eenvoudig nu alles digitaal is. Via www.cosmeticapaspoort.nl kan een paspoort worden aangemaakt/of omgezet (het oude rode boekje) en vanaf dat moment kan de beauty advisor zelf alle trainingen bijhouden. Een nieuwe training kan worden toegevoegd met de code die de trainer tijdens de training geeft. Na het volgen van een vastgesteld aantal trainingen komt de beauty advisor in aanmerking voor een certificaat. Nieuw is dat alle mensen die een certificaat in ontvangst mogen nemen ook een speld krijgen. Het dragen van deze speld maakt zichtbaar dat zij Beauty Expert/Master of Beauty zijn en dus aantoonbaar over kennis én kunde beschikken om in de parfumerie mensen te kunnen adviseren. Daarnaast is het CosmeticaPaspoort nu ook op Facebook te vinden.

Ongeveer 75 belangstellenden waren naar de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder gekomen om de feestelijke certificatenuitreiking bij te wonen. De bijeenkomst werd geopend met een film over de geschiedenis van het cosmeticapaspoort. Er zijn 430 certificaten uitgegeven, daarvan zijn 365 Beauty Experts (Cosmetica Adviseur/-se) en 65 Masters of Beauty (Top Cosmetica Adviseur/-se). Het filmpje met felicitatieboodschappen van de trainers zette de beauty advisors
nog meer in het zonnetje.

NCV-directeur Ronald van Welie gaf een korte speech waarbij hij aangaf dat de beauty experts veel bruikbare informatie op de site van de NCV kunnen vinden om vragen van consumenten te beantwoorden. Daarnaast ging hij in op de belangrijke rol die cosmetica in het leven van ons allemaal speelt. Cosmetica staat niet alleen voor schoonheid maar ook voor hygiëne, verzorging, zelfvertrouwen en welzijn. Advies en een plezierige aankoopbeleving zijn van groot belang. Hierdoor zullen veel klanten blijven terug komen.

Alvorens tot de certificatenuitreiking over te gaan gaf Jelle de Jong aan dat hij zich graag laat behandelen bij een schoonheidsspecialist en zich verwent met cosmeticaproducten. “Ik sta open voor nieuwe producten en vertrouw op het advies van de vaak enthousiaste, goed verzorgde en kundige vrouwen die ik in de parfumerie tref. Ik ben dan ook vereerd dat ik vandaag de certificaten mag uitreiken. De Beauty Experts en Masters of Beauty kunnen trots zijn op hun vak en het certificaat!”

Uitgereikt zijn 20 certificaten ‘Beauty Expert’ en 2 certificaten ‘Master of Beauty’.

Beauty Expert:

Angelique Hendriks ICI Paris XL, Bernadet Wilke Mooi Parfumerie van Remmen, Centaine Tol ICI Paris XL, Danita Akbari Parfumerie Douglas, Ellie Koningh-Schokker ICI Paris XL, Kim Rutten Parfumerie Douglas, Kim Workel, Lila Gallardo de Vera ICI Paris XL, Lucinda Steenbakker Parfumerie Douglas, Mariska Baanders ICI Paris XL, Marjon van Beek Parfumerie Douglas, Melène van Hierden-Mertens DA Mooi Verweij, Nicole Schipper DA Mooi Verweij, Patricia Huigen Gabriels ICI Paris XL, Rosa Geven Parfumerie Douglas, Roxanne Clemens ICI Paris XL, Sepiedeh Najafniya ICI Paris XL, Urszula Mielczarek ICI Paris XL, Winika Acharju Parfumerie La Bourse, Yvonne Fisscher Parfumerie Douglas.

Master of Beauty:

Lianna Koopman ICI Paris XL en Serine Hagop Promotion Partner.

Het vakblad l’essence reikte de prijs voor beste beauty advisor uit aan Angelique Hendriks. Na de uitreiking was er een gezellige borrel. Meer informatie op de www.cosmeticapaspoort.nl.


Deel dit bericht:


Careality