Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 februari 2019

Alpine Hearing Protection doet wereldwijde oproep: deel jouw Tinnitus verhaal

Iedereen kent wel iemand binnen zijn of haar omgeving die last heeft van een piep, ook wel Tinnitus genoemd. Toch wordt er weinig gesproken over gehoorschade dat wordt veroorzaakt door hard geluid. Alpine Hearing Protection roept daarom tijdens de Week van het Oorsuizen (4 t/m 10 februari 2019) mensen van over de hele wereld op om hun Tinnitus verhaal te delen. Met de korte documentaire #HearThis, waarin mensen uit verschillende landen vertellen over hoe het is om te leven met een piep, doet de gehoorbeschermingsspecialist een eerste voorzet. Dit meldt Alpine in een persbericht aan Careality.

Iedereen kent wel iemand
Iedereen herkent wel het doffe geluid of de tijdelijke piep in je oren na een avondje uit. Wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat dit een teken van beginnende gehoorschade is. Een piep, ruis of dof geluid kan op een dag zelfs permanent worden. Onder het mom ‘iedereen kent wel iemand met een piep’, deelt Alpine tijdens de Week van het Oorsuizen de verhalen van mensen met Tinnitus. Zij vertellen in een korte video hoe het is om te moeten leven met een constante piep in je oren. En dat Tinnitus dichter bij je staat dan je denkt. Gehoorschade kan namelijk iedereen overkomen. Slechts enkele minuten blootstelling aan hard geluid kan al tot een permanente beschadiging van het gehoor leiden, en genezing is tot vandaag de dag niet mogelijk. Met de #HearThis campagne hoopt Alpine het bewustzijn te vergroten, zodat op deze manier meer mensen gehoorbescherming gaan dragen op de momenten dat dit nodig is. Zo geniet je langer van de dingen die je graag doet.

Misvattingen
Een piep wordt niet alleen veroorzaakt door het luisteren naar harde muziek. Er zijn daarnaast nog veel meer alledaagse situaties waarin ons gehoor wordt blootgesteld aan teveel decibellen. Bijvoorbeeld tijdens het klussen, motorrijden, sporten en muziek maken. Gelukkig is gehoorschade eenvoudig te voorkomen met de juiste gehoorbescherming. Helaas bestaat er nog steeds de misvatting dat je met gehoorbescherming de muziek niet meer hoort, dat oordoppen niet lekker zitten en dat oordoppen dragen niet ‘hip’ is.  Maar met kwalitatieve filteroordoppen is dat niet langer het geval. De filteroordoppen van Alpine zijn bijvoorbeeld uitgerust met een speciaal akoestisch filter, waarmee alleen de schadelijke geluiden worden teruggebracht tot een veilig volume. De oordoppen zijn daarnaast gemaakt van thermoplastisch materiaal, wat zich door de warmte van het lichaam comfortabel naar de gehoorgang vormt. Door het model en de transparante kleur vallen ze ook nog eens nauwelijks op. Er zijn dus geen redenen meer om geen gehoorbescherming te dragen.

#HearThis: deel ook jouw verhaal
Gehoorschade kan iedereen overkomen. Tijdens de Week van het Oorsuizen wordt hier wereldwijd aandacht aan besteed. Het meeste nieuws tijdens de Week van het Oorsuizen draait om cijfers en statistieken, maar Alpine deelt dit jaar persoonlijke verhalen en roept daarnaast iedereen met een piep op om zijn of haar ervaringen te delen. Dit kan bijvoorbeeld via social media met de hashtag #HearThis. Benieuwd naar de persoonlijke verhalen van anderen? Alpine deelt ze de hele week  via Facebook en Instagram.


Deel dit bericht:


Careality