Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
6 maart 2019

Ecodenta lanceert The Organic Line met drie vegan tandpasta’s

Goed voor de natuur en voor jou. Steeds meer mensen kiezen voor een leefstijl waar dierlijke producten niet in passen. Naar schatting verzesvoudigde het aantal veganisten de afgelopen tien jaar naar 110 duizend. Ecodenta ondersteunt deze beweging met de lancering van The Organic Line, met hierin drie Ecocert en Vegan gecertificeerde tandpasta’s. Dit meldt leverancier Mediphos in een persbericht aan Careality.

Met ingrediënten uit de biologische landbouw en ecologisch verantwoorde én veilige productietechnieken voor mens en dier vult Ecodenta haar totaalassortiment van mondverzorgingsproducten aan met een volledig biologische en veganistische tandverzorgingslijn; The Organic Line. Drie tandpasta’s waar innovatie, wetenschap en de kennis van professionele tandartsen gecombineerd wordt met de beste natuurlijke ingrediënten om de meest voorkomende tandproblemen aan te pakken.

Natuurlijke kokosnoot olie en zinkzout tegen tandplak
Ecodenta’s Anti-tandplak formule is een tandpasta voor de dagelijkse tandverzorging, zonder fluoride. De natuurlijke ingrediënten zinkzout en Xylitol maken de tanden sterk en gaan bacteriën in de mond tegen die tandplak, tandsteen, gaatjes en (tandvlees) ontstekingen veroorzaken. Daarnaast zorgt kokosolie op natuurlijke wijze voor wittere tanden, een frisse adem én – gecombineerd met verse pepermunt – voor een lekkere smaak. Vorig jaar werd dit product al uitgeroepen tot ‘Best Product 2018’ tijdens de internationale VIVANESS-beurs voor natuurlijke producten.

Mineralen, aloë extract en zout voor gevoelige tanden
Speciaal voor vegans met gevoelige tanden en tandvlees is er binnen The Organic Line de fluoride-vrije Ecodenta Sensitive tandpasta. Het aloë-extract werkt kalmerend voor de tanden en geïrriteerd tandvlees en het mineraal kalium creëert een beschermende barrière tegen invloeden van buitenaf. Met als gevolg; geen last meer van warme en koude dranken of zuren uit voeding. De toegevoegde zouten gaan daarnaast bacteriën in de mond tegen en zorgen voor een verfrissende smaak die lang aanhoudt.

Papaja voor witte tanden
Voor wittere tanden kun je kiezen voor de Ecodenta Whitening tandpasta met papaja. De actieve ingrediënten van het papaja-extract wrijven de tanden op een veilige én natuurlijke manier schoon zodat de originele witheid van de tanden wordt hersteld, zonder dat hierbij het tandglazuur wordt aangepast. Xylitol en een kleine hoeveelheid fluoride houden daarnaast de tanden gezond, maken ze sterker en voorkomen tandvleesontstekingen en gaatjes.

Over Ecodenta
Met het oog op innovatie en de kracht van natuurlijke ingrediënten biedt Ecodenta een totaalassortiment aan mondverzorgingsproducten met unieke formules zodat iedereen het product kan vinden dat past bij zijn of haar persoonlijke situatie, leeftijd en gebit. Naast The Organic Line, heeft Ecodenta ook 1) The Expert Line, waarin innovatie op het gebied van mondverzorging centraal staat en 2) The Green Line met kruiden in de hoofdrol en een fruitige  tandpasta voor kinderen. Ook bevat het assortiment diverse mondwaters. De producten van Ecodenta worden gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten (tot 99%) en diverse producten uit het assortiment bevatten het Vegan-keurmerk en/of zijn Ecocert gecertificeerd.

De producten van Ecodenta worden in Nederland exclusief geleverd door Mediphos OTC Consumer Health B.V. en zijn te koop bij onder meer Holland & Barrett, G&W Gezondheidswinkel, Etos, DA-DIO, De Online Drogist en via Topgezondheidsproducten.nl. The Organic Line tandpasta’s hebben een verkoopadviesprijs van €6,99.


Deel dit bericht:


Careality