Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
14 maart 2019

Carnavallend Nederland in de ban van griep en verkoudheid

Al lijkt de griepepidemie op z’n retour, het zuidelijk deel van Nederland merkt daar weinig van. 8 dagen na carnaval lijken de feestvierders nu hun tol te betalen. Dit meldt Salveo Pharma in een persbericht aan Careality.

Meldingen in het zuiden nemen flink toe
Het aantal meldingen van griep en gerelateerde griepsymptomen nemen in zuidelijk Nederland flink toe. Het geavanceerde voorspellingsmodel van Griepalert.nl voorspelt dan ook een flinke piek in de aankomende dagen.

Incubatietijd
De periode tussen carnaval en de vele meldingen komt enigszins overeen met de incubatietijd van griep (de tijd tussen besmet raken en ziek worden). De klachten nemen vaak in intensiteit toe en kunnen enkele dagen tot een week aanhouden. Vooral keel- en hoestklachten worden vaak gemeld.

Griepepidemie
Het NIVEL meldt dat de griepepidemie al dertien weken aanhoudt en dat ook zij een opleving zien sinds de voorjaarsvakantie. Algeheel lijkt de griep op z’n retour en is daarmee minder intens dan voorgaande jaren

Griepalert.nl
Het is de normaalste zaak van de wereld dat we weten waar en wanneer het precies gaat regenen. Met Griepalert.nl, een gelijksoortig platform maar dan voor griep, weten we nu ook waar en wanneer de griep in Nederland heerst. Bovendien is de ontwikkeling op postcodeniveau op de voet te volgen.

(Beeld: archief Careality/AdobeStock)

 


Deel dit bericht:


Careality