Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
26 maart 2019

CB12 introduceert mondwater voor gevoelige tanden

Gevoelige tanden is volgens 71% van de mondhygiënisten het meest voorkomende probleem binnen de praktijk. Dit blijkt uit recent onderzoek onder ruim 200 mondhygiënisten. Naast gevoelige tanden op nummer één werden tandsteen (61%) en een slechte adem (40%) genoemd in de top drie meestvoorkomende mondzorgproblemen (1). Voor zowel een slechte adem als gevoelige tanden biedt het nieuwe mondwater van CB12 nu een oplossing. CB12 Sensitive beschermt direct 12 uur lang tegen een slechte adem én helpt de gevoeligheid van tanden te verminderen, al na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. Dit schrijft leverancier Mylan in een persbericht aan Careality.

Complete oplossing
Tijdens het drinken van warme dranken of door de tanden juist bloot te stellen aan koude producten zoals ijs, kunnen de tanden gevoelig aanvoelen. CB12 Sensitive Mondwater bevat arginine dat van nature in speeksel voorkomt. Arginine vormt een beschermend laagje en biedt zo bescherming voor gevoelige tanden. Met de beschermende kracht van CB12 Sensitive hebben pijnprikkels zoals koude, warmte, zoetigheid en luchtstromen veel minder effect op de tanden.

Mondhygiënisten zijn enthousiast over de introductie van het nieuwe product; 72% geeft aan CB12 Sensitive aan te willen raden bij patiënten met gevoelige tanden (1) .

Niet maskeren maar neutraliseren
In tegenstelling tot sommige andere mondwaters die de adem enkel maskeren met een sterke mintsmaak, pakt CB12 Sensitive met haar unieke en gepatenteerde formule de slechte adem bij de bron aan en neutraliseert deze. De actieve ingrediënten van CB12 Sensitive zijn zink en chloorhexidine. De specifieke combinatie van deze ingrediënten zorgt dat de vluchtige zwavelgassen die een slechte adem veroorzaken, worden geneutraliseerd en niet vrijkomen; 12 uur lang!

Verkrijgbaarheid
Met CB12 Sensitive wordt de CB12 productlijn uitgebreid en biedt het een complete oplossing voor een goede adem op ieder moment van de dag. CB12 Sensitive is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en via CB12.nl voor de consumentenadviesprijs van €9,99.

1. Mylan B.V. , onderzoek uitgevoerd onder 230 mondhygiënisten, februari 2019.

 


Deel dit bericht:


Careality