Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 maart 2019

Urtekram bestormt de markt met 100% natuurlijke mondverzorging

Het Deense merk Urtekram breidt uit met een serie biologische mondverzorgingsproducten: Bio9. Een van de belangrijkste ingrediënten van de producten is wilgenschors extract. Het is bewezen dat dit extract gevoelig tandvlees en tanden tegengaat en ontstekingen bestrijdt. Dit meldt Urtekram in een persbericht aan Careality.

Bio9 Protect bestaat uit twee tandpasta’s: Strong mint sensitive en Fresh mint whitening. Strong mint sensitive bestrijdt en voorkomt ontstoken tandvlees, terwijl Fresh mint whitening het glazuur versterkt en de tanden op natuurlijke wijze witter maakt. Beide artikelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen SLS en fluoride. Als afsluiter van het poetsritueel is er nu ook een natuurlijk en zeer effectief mondwater, die gevoelige tanden en tandvlees voorkomt, cariës bestrijdt, ontstoken tandvlees bestrijdt, zorgt voor een frisse adem, tandsteen in bedwang houdt en de natuurlijke bescherming van de mond beschermt.

Voor het wilgenschors extract gebruikt het merk een speciaal, biologische rode wilg die groeit in Noord-Jutland, Denemarken. Na het oogsten van de wilgenschors, voegen zij natuurlijke melkzuren toegevoegd, die de beschermde eigenschappen van de schors activeren. Na de fermentatie verwijderen zij de biologische wilgentakken, die vervolgens worden gebruikt als brandstof om de vloeistof om te zetten in een krachtig extract.

Niet alleen de tandpasta’s en mondwater zijn 100% plantaardig, de verpakking namelijk ook! Deze zijn vervaardigd uit suikerriet-afval, zonder daarmee de voedselproductie te belasten. In plaats van CO2 ui te stoten, en daarmee het milieu te vervuilen, helpt de productie van suikerriet juist CO2 terug te dringen. Elke ton suikerriet absorbeert twee ton CO2. Bij Urtekram noemen ze dit het omgekeerde broeikas-effect. In 2019 zal meer dan 85% van alle producten uit het assortiment van het Deense merk in de plantaardige verpakkingen zitten.

Bio9 Protect zal vanaf april in Nederland en België verkrijgbaar zijn via bio-speciaalzaken en drogisterijen. Voor meer informatie: www.urtekram.nl


Deel dit bericht:


Careality