Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 april 2019

TePe introduceert tandenborstel van suikerriet

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders hun tanden poetsen met suikerriet. TePe GOOD ligt namelijk in de winkel: een tandenborstel die oogt, voelt en poetst als een gewone tandenborstel, maar gemaakt is van bio-based plastic uit suikerriet. TePe Mondhygiëne Producten is de eerste die een tandenborstel van suikerriet op de markt brengt in Nederland. Het bedrijf produceert de tandenborstels met 100 procent groene energie, afkomstig van haar eigen zonnepaneelinstallatie.

Duurzame glimlach
“TePe GOOD heeft dezelfde eigenschappen als onze andere hoogwaardige tandenborstels, maar is gemaakt van 96% bio-based plastic. Bio-based plastic bestaat uit hernieuwbare grondstoffen, dus grondstoffen die niet op kunnen raken omdat ze altijd opnieuw geoogst kunnen worden,” vertelt Bas van der Luijt, sr. Brand Manager bij TePe Mondhygiëne Producten. “Hiermee bieden we mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, een alternatief voor de reguliere tandenborstel. Met Tepe GOOD poets je goed en doe je goed.”

Nagenoeg gesloten CO2-kringloop
TePe slaat hiermee een nieuwe weg in, vertelt Van der Luijt. “Wij streven ernaar om ons complete assortiment duurzaam te maken. Het produceren en vervoeren van onze mondhygiëneproducten levert uiteraard CO2-uitstoot op, maar door goede herbruikbare materialen zoals suikerriet, kunnen we tot 95% van de CO2-uitstoot compenseren. Daarmee heeft TePe GOOD een nagenoeg gesloten CO2-kringloop. Bovendien produceren we de tandenborstels met 100% groene energie uit onze eigen zonnepaneelinstallatie.” TePe GOOD is ontwikkeld in nauwe samenwerking met tandheelkundige experts.

Suikerriet
Suikerriet wordt steeds populairder als duurzame grondstof. Het groeit in tropische en subtropische gebieden met een vochtig klimaat. Elke stengel suikerriet bevat 12 tot 18 procent suiker in de vorm van glucose en sacharose. Door deze suiker te vergisten, kan het worden omgezet in bio-ethanol, dat als basis wordt gebruikt voor bio-based plastic. Suikerriet wordt ook gebruikt als basis voor rum, brandstof, papier en duurzame legosteentjes. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof.


Deel dit bericht:


Careality