Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 mei 2019

A.S. Watson benoemt Ed van de Weerd tot CEO Health & Beauty Benelux

A.S. Watson benoemt met ingang van 1 juli 2019 Ed van de Weerd (49) als nieuwe CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. Deze benoeming volgt op de beslissing van Gerard van Breen om de organisatie na veertien jaar te verlaten. Van de Weerd trad vorig jaar aan bij A.S. Watson als Managing Director van Kruidvat Nederland. In zijn nieuwe functie als CEO van Kruidvat en Trekpleister zal hij rechtstreeks rapporteren aan Dominic Lai, Group Managing Director van de A.S. Watson Group.

Ed van de Weerd treedt in de voetsporen van Gerard van Breen, die een lange staat van dienst opbouwde bij A.S. Watson Benelux. Van Breen begon zijn loopbaan in 2005 als Regionaal Directeur van Kruidvat Benelux. Een jaar later werd hij aangesteld als CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. In 2016 kreeg Van Breen ook de verantwoordelijkheid voor ICI PARIS XL en werd hij benoemd tot CEO van A.S. Watson Benelux.

“Onder leiding van Gerard van Breen hebben al onze formules aan populariteit en marktaandeel gewonnen. Onze klanten stonden bij Gerard altijd voorop en onder zijn leiding zijn succesvolle loyaliteitsprogramma’s en e-Commerce activiteiten gelanceerd. Gerard was ook een gedreven lid van het Global Corporate Social Responsibility Committee van de groep. Een van de belangrijkste mijlpalen hierin was zijn besluit om te stoppen met de verkoop van tabaksproducten in Nederland en België. Hij slaagde erin bijzondere prestaties te combineren met uitstekende bedrijfsresultaten”, aldus Dominic Lai, Group Managing Director van de A.S. Watson Group.

Ed van de Weerd heeft zijn sporen verdiend in tal van commerciële en leidinggevende functies. Hij begon zijn loopbaan in 1993 bij Procter & Gamble, waar hij als laatste werkzaam was als Commercieel Adjunct-directeur. Vervolgens heeft hij in dienst van Vodafone diverse commerciële functies gehad in Australië en in het Verenigd Koninkrijk. In 2006 ging Van de Weerd aan de slag bij Ahold, waar hij onder meer in Tsjechië werkzaam was als Senior Vice President Marketing, Format, Buying & Merchandising. In 2011 vervolgde hij zijn carrière als Commercieel Directeur bij Jumbo Supermarkten.

“Ed van de Weerd heeft sinds zijn aanstelling in mei 2018 op zeer positieve wijze bijgedragen aan het merk Kruidvat. Ed staat bekend als iemand bij wie het ondernemen in het bloed zit en voor wie de behoeften van de klant altijd centraal staan. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij met succes invulling zal geven aan de groeiambities van Kruidvat en Trekpleister”, zegt Lai. “In zijn nieuwe hoedanigheid van CEO zal Ed verder bouwen aan een sterke klantgerichte strategie en erop toezien dat Kruidvat en Trekpleister tot de meest populaire merken blijven behoren. De drogisterijketen heeft een netwerk van meer dan 1.400 winkels in de Benelux.”


Deel dit bericht:


Careality