Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 juli 2019

Het Overgangsonderzoek 2019, uitgevoerd in opdracht van A.Vogel

Ruim de helft van de vrouwen geeft aan meer dan 5 kilo aan te komen in de overgang, 52% geeft aan dat ze gewichtstoename heeft sinds de overgang. Waarvan ruim de helft meer dan 5 kilo is aangekomen. Dat blijkt uit Het Overgangsonderzoek dat in opdracht van A.Vogel is uitgevoerd onder bijna 800 vrouwen in de overgang. Het meest voorkomende overgangsverschijnsel blijft opvliegers. Gevolgd door nachtelijk transpireren en vermoeidheid. Zo meldt A. Vogel in een perbericht aan Careality.

Niet lekker in je vel zitten
Uit Het Overgangsonderzoek blijkt dat vrouwen die met gewichtstoename te maken krijgen gemiddeld 4 kilo aankomen. Ruim de helft geeft aan dat ze meer dan 5 kilo aankomen. Dit is het meest zichtbaar op de buik, heupen en benen. Naast dat kleding niet meer past, vinden vrouwen met name het ‘niet lekker in je vel zitten’ vervelend aan de extra kilo’s die ze in de overgang erbij krijgen.

Veranderend voedingspatroon en meer beweging
74% van de vrouwen geeft aan dat ze het (zeer) belangrijk vinden om op gewicht te blijven in de overgang. Om dit te bereiken of om af te vallen passen ze hun voedingspatroon aan en gaan ze meer bewegen en/of sporten. De meest voorkomende sporten onder vrouwen in de overgang zijn: wandelen, fietsen en fitness.

Overgangsproduct voor gewichtsbeheersing
Weinig vrouwen geven aan een afslankproduct of overgangsproduct voor gewichtsbeheersing te gebruiken. Ze willen afvallen of gewichtsbeheersing met name bereiken door hun lifestyle aan te passen. Toch zijn er wel degelijk producten die je kunnen ondersteunen bij gewichtsbeheersing. A.Vogel Famosan Contour bijvoorbeeld.

Save the date! Op 13 september wordt een groot event georganiseerd in de A.Vogel tuinen voor 300 vrouwen in de overgang. Onder andere Isa Hoes en Medina Schuurman zullen van de partij zijn. Binnenkort meer hierover.


Deel dit bericht:


Careality