Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
13 september 2019

Sta bureaus goed voor je gezondheid

Tegenwoordig zitten wij urenlang achter ons bureau op een dag. Ons lichaam is hier niet zo tevreden mee en daarom zie je ook steeds vaker bureaus terugkomen waar je achter moet gaan staan. Hier wordt soms nog een beetje lacherig om gedaan, maar het gebruiken van een sta bureau is erg goed voor je gezondheid.

Tegenwoordig zitten wij urenlang achter ons bureau op een dag. Ons lichaam is hier niet zo tevreden mee en daarom zie je ook steeds vaker bureaus terugkomen waar je achter moet gaan staan. Hier wordt soms nog een beetje lacherig om gedaan, maar het gebruiken van een sta bureau is erg goed voor je gezondheid. Benieuwd waarom? Wij leggen het in dit artikel uit!

Je valt er van af
Dat wij dikker worden omdat wij steeds vaker in de zittende positie doorbrengen, is geen geheim. Recent onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je minstens 6 uur per dag staat, dit zelfs leidt tot gewichtsverlies. Wanneer je dus wat wilt afvallen, is het gebruiken van zit sta bureaus al een goed iets om mee te beginnen. Volgens het onderzoek verbranden mensen die een sta bureau gebruiken, 54 kcal meer per dag. In een periode van een jaar gaat dit om 2,5 kilo! Daarnaast heeft het gebruiken van een sta bureau meer voordelen voor je gezondheid. Wanneer je hier efficiënt gebruik van maakt, zal deze extra spieractiviteit ook gekoppeld worden aan minder hartaanvallen en beroertes. Ook kan het leiden tot minder diabetes. Dit zijn grote voordelen!

Je gaat er beter van werken
En dit is echt waar! Wanneer je staat, pompt je hart meer bloed door je lichaam. Ongeveer 10 keer zoveel bloed zelfs! Wanneer dit gebeurt, betekent dit dat je uiteindelijk een stuk scherper bent. Dit houdt je alert en zorgt er voor dat je creatiever bent in je werk. Handig!

Het is beter voor onze houding
Heb je wel eens last gehad van je rug, schouder of nek na een hele dag werken aan je bureau? Dat is niet zo gek. Er zijn vele onderzoeken die aantonen dat wanneer je afwisselen werkt, dus zowel zit als staat, dit leidt tot minder gevoeligheid in de rug, nek en schouders. Heel gek is dit natuurlijk niet! Ons lichaam houdt er van om te bewegen en daarom zijn wij er veel meer bij gebaat om regelmatig een beweging uit te voeren. Wanneer je een sta bureau gebruikt, heeft je wervelkolom een natuurlijkere houding. Er is meer evenwicht tussen je wervels en de onderrug. Het is vooral erg belangrijk om af te wisselen met zitten en staan, want te veel staan is ook niet goed. De richtlijn is om niet langer dan 1 uur achter elkaar staand te werken.


Deel dit bericht:


Careality