Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 september 2019

Nielsen Brandbank GS1 gecertificeerd voor Drogisterij

Na weken van intensieve voorbereidingen en nauwe samenwerking met GS1 Nederland, is Nielsen Brandbank de eerste Data Management Service partner die het certificaat voor Drogisterij heeft weten te bemachtigen. Dit certificaat is onderdeel van de uitbreiding van het datakwaliteitsprogramma van GS1 Nederland. Dit meldt Nielsen in een persbericht aan Careality.

Als onderdeel van het ‘Vastleggen’ certificaat binnen Drogisterij, kan Nielsen Brandbank als eerste partij productdata digitaliseren conform GS1 standaarden. Onder de noemer Drogisterij vallen diverse productgroepen, waaronder baby- en speciale voeding, zelfzorgmedicijnen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen.

Bestaande klanten van Nielsen Brandbank e-commerce services binnen deze productgroepen kunnen nu gebruikmaken van de Data Management Service. Hiermee kan gecertificeerde productgegevens, inclusief etiket- en logistieke informatie en productafbeeldingen, verkregen worden, waarmee aan de lokale marktstandaarden voldaan wordt.

Als eerste gecertificeerde partij kan Nielsen Brandbank verheugd mededelen dat de samenwerking met GS1 reeds gestart is voor het certificeringstraject van het tweede certificaat ‘Controleren’ voor de Drogisterijsector. De verwachting is dat dit op korte termijn afgerond wordt.

 


Deel dit bericht:


Careality