Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 oktober 2019

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) als evenementenlocatie voor farmaceutische industrie

Een farmaceutisch evenement in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)? Jazeker! Met trots kondigt het KIT aan dat de Stichting Code Geneesmiddelen Reclame (CGR) farmaceutische evenementen op deze Koninklijke locatie in Amsterdam-Oost goedkeurt. Dit dankzij de kennisprojecten waarin de opbrengst van deze evenementen wordt geïnvesteerd om duurzame economische ontwikkeling en goede gezondheid wereldwijd te bevorderen. Dus voor medische, farmaceutische en gezondheid gerelateerde bijeenkomsten is KIT nu the place to be. Dit schrijft KIT in een persbericht aan Careality.

Mooie locatie met support voor projecten
Joost Mallo, accountmanager van het KIT is blij met de uitspraak van de CGR: “Dit is zeer goed nieuws voor alle betrokken partijen, waar ook ter wereld. Het betekent dat de farmaceutische industrie haar evenementen geheel in lijn met hun beleidsregels bij het KIT kan organiseren of dat zij op onze locatie medische projecten kan sponsoren. Onze schitterende zalen zijn hiervoor bij uitstek geschikt, omdat we met de opbrengsten uit deze evenementen allerlei projecten realiseren die wereldwijd de levensstandaard verbeteren. Dat is dus win-win: een mooie locatie en extra support voor onze projecten.”

“Bovendien werken er ongeveer vijftig gezondheidsexperts bij het KIT die zich bezighouden met onderzoek, advies en training voor internationale bedrijven, NGO’s en overheden. Zij realiseren innovatieve en praktische oplossingen op het gebied van gezondheidszorg in lage- en midden-inkomenslanden”, vertelt Mallo. “Deze experts hebben al een paar maal op verzoek van een van onze klanten op ons podium gestaan en hun kennis gedeeld met het publiek in de zaal. Aan het applaus te beoordelen werd dat nogal op prijs gesteld”, voegt hij lachend toe. “Daarnaast is er nog ons KIT Scholarship Fund, waarmee circa veertig getalenteerde professionals uit lage-inkomenslanden een masterprogramma kunnen volgen waarmee zij in staat zijn een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in hun land van herkomst. Dus als het over health gaat, kan je bij ons goed terecht”.

Over het Koninklijk Instituut voor de Tropen
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame ontwikkeling en interculturele samenwerking. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade. Een groot deel van de opbrengst – waaronder die van KIT Conferences & Events – komt ten goede aan kennisprojecten op het gebied van duurzame, economische, sociale en organisatorische veranderingen en gezondheidszorg. Zie ook: https://www.kit.nl/nl/conferenties-evenementen/ en https://www.kit.nl/


Deel dit bericht:


Careality