Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 oktober 2019

De griep komt er weer aan! Maar wanneer?

De griep is elk jaar een vast gegeven aan het einde van het jaar. ”Zodra de “R” in de maand is, worden de eerste meldingen van loopneuzen en keelklachten ontvangen”, meldt griepalert.nl. Het griepplatform signaleert nu alweer een toename van griep-gerelateerde klachten. Op de griepkaart van griepalert.nl kun je precies zien waar in Nederland en in welke mate griepsymptomen worden gemeld. Dit schrijft Salveo Pharma in een persbericht aan Careality.

Hoest en keelpijn scoren hoog
In het vorige winterseizoen beleefde de griep haar hoogtepunt in januari en februari. De jaarlijkse griepepidemie in de winter van 2018/2019 was echter minder heftig dan de jaren daarvoor. Desalniettemin verwerkte Griepalert in deze periode ruim 90.000 meldingen van griep en griep-gerelateerde symptomen. Hoest en keelpijn worden hierbij het meest genoemd.

Plaats de griepkaart gratis op jouw website
De ‘Buienradar voor de griep’  is nu gratis beschikbaar voor niet commerciële doeleinden. Op www.griepalert.nl/griepalert-op-jouw-website kun je de griepkaart kopiëren en in jouw website plakken.

Anton Griep geeft anti-griep tips
Meld je aan op Griepalert.nl en volg de griep live in jouw omgeving. Want op het moment dat de griep in jouw postcode een piek bereikt ontvang je een griepalert via e-mail. Deze informeert over de mate waarin de griep in jouw omgeving heerst zodat je je erop kunt voorbereiden. Hiervoor deelt Anton Griep, “influenzaer” en bekend van Q-music, informatieve video’s om griep te voorkomen en te behandelen.

Hoe werkt griepalert?
Op Griepalert.nl volg je de griep in Nederland. Het platform visualiseert het aantal griepmeldingen in Nederland per tweecijferige postcode. Dankzij het geavanceerde voorspellingsmodel is het mogelijk de griep zelfs twee dagen vooruit te voorspellen. Griepalert.nl vraagt haar bezoekers griep(symptomen) te melden. Deze worden verwerkt in een rekenmodel en per postcodegebied gevisualiseerd op een griepkaart. Op deze manier is te zien uit welke symptomen de griep bestaat, op postcodeniveau.

Griepalert.nl houdt rekening met het aantal inwoners per postcodegebied om statistische afwijkingen te voorkomen. Het rekenmodel is een zelflerend systeem dat op basis van een tendens berekent hoe de griep zich zal verspreiden. Deze trendberekening baseert zich op gegevens uit het verleden en op actuele gegevens die door bezoekers (anoniem) worden gemeld.

 

 


Deel dit bericht:


Careality