Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
19 november 2019

Mylan introduceert zelftest, de MyTest Cholesterol

Een te hoog cholesterol is een veelvoorkomend probleem waar bijna een kwart van de Nederlanders boven de 30 jaar mee kampt1. Opvallend is dat uit recent onderzoek van Mylan blijkt dat 26 procent van de ondervraagden zijn of haar cholesterolgehalte nog nooit heeft gemeten. Daarnaast denkt bijna 44 procent van de mensen dat je een te hoog cholesterolgehalte kunt voelen aan lichamelijke klachten2. Dat is echter niet waar. Een te hoog cholesterol is één van de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en het is daarom erg belangrijk dat dit regelmatig wordt gecontroleerd. Met de nieuwe zelftest, de MyTest Cholesterol, kan dit nu makkelijk vanuit huis worden gedaan. Dit schrijft Mylan in een persbericht aan Careality.

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Elke dag sterven er in Nederland 105 mensen aan hart- of vaatziekten; waarvan meer vrouwen dan mannen3.. Een te hoog cholesterol kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl of door een erfelijke aanleg.

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat het cholesterolgehalte met een zelftest kan worden gemeten. Bijna 60 procent van de mensen denkt namelijk dat dit alleen met een bloedtest bij de huisarts kan worden gemeten4. Door gebruik te maken van de MyTest Cholesterol, kan het totaal cholesterolgehalte eenvoudig vanuit de vertrouwde omgeving zonder tussenkomst van een arts worden gecontroleerd. Dat wordt door een groot deel van de mensen als pluspunt beschouwd, de meerderheid (59 procent) geeft namelijk aan het cholesterolgehalte het liefst zelf thuis te willen meten.

Betrouwbare uitslag 
De MyTest Cholesterol is uitvoerig getest en vergeleken met professionele laboratoriumtesten. De MyTest Cholesterol heeft een betrouwbaarheidspercentage van 98 procent. De uitslag van de test kan na 40 seconden worden afgelezen.

Verkrijgbaarheid zelftest MyTest
MyTest Cholesterol is voor de consumentenadviesprijs van 14,99 euro verkrijgbaar bij Etos, apotheek en via de Mylan-webshop op www.mylanshop.nl. Meer weten over een verhoogd cholesterol en de nieuwe zelftest MyTest Cholesterol van Mylan? Kijk op www.My-Test.nl.

Bronnen:
1. Volksgezondheidsinfo, laatst geraadpleegd op 11 november 2019
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/cholesterol/cijfers-context/huidige-situatie#!node-ongunstig-cholesterolgehalte-hypercholesterolemie
2. FactSnapp (november 2019), 401 respondenten, uitgevoerd in opdracht van Mylan
3. Hartstichting, “Cijfers over risicofactoren, hartinterventies, ziektes en sterfte”, Hart- en vaatziekten in Nederland 2018
4. SurveyMonkey (september 2019), 542 respondenten, uitgevoerd in opdracht van Mylan 


Deel dit bericht:


Careality