Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 november 2019

NIVEA crème, in hét blauwe blik, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven

NIVEA Crème, beter bekend als ‘het blauwe blik’, is het product waarmee het allemaal begon. Het merk heeft er haar naam aan te danken. Al ruim 100 jaar lang is dit de crème onder de crèmes; wereldwijd gaan er zes blikken per seconde over de toonbank. Van handcrème tot droge plekjes verzorgen, NIVEA Crème is always there for you. De hydraterende water-in-olie formule verzorgt en beschermt de huid van top tot teen. Met ruim honderd jaar praktijkervaring heeft het blauwe blik van NIVEA mensen letterlijk van jong tot oud verzorgd, het blauwe blik is er voor alle leeftijden en voor elk moment. Dit meldt leverancier Beiersdorf in een persbericht aan Careality.

Always there for you
NIVEA Crème wordt van generatie op generatie doorgegeven, van babybillen tot oma’s droge handen, het blauwe blik is altijd paraat. En iedereen heeft zo zijn eigen routine; want terwijl de één de crème alleen gebruikt tegen droge lippen, smeert een ander er het hele lijf mee in. De crème wordt gebruikt als dagelijkse moisturizer op het gezicht, voor de verzorging van een schramme huid na het sporten, of als highlighter op de jukbeenderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of NIVEA Crème works its magic. Veel mensen hebben het blauwe blik dan ook standaard in de tas zitten.

Smeren kun je leren
Omdat de crème zoveel doeleinden dient, is het ook niet gek dat mensen er zo hun eigen toepassing op nahouden. Ter inspiratie doen we hieronder een paar populaire technieken uit de doeken. De top 10 toepassingen van NIVEA ’s Crème:

-Het verzachten van de huid
-Droge lippen verzorgen
-Oogmake-up resten verwijderen
-De aangedane huid verzorgen
-Bescherming bieden in de kou
-Als nachtmasker
-Als handcrème
-Als voetencrème
-Het verzorgen van de getatoeëerde huid
-Wenkbrauwen in model brengen

Tipje van de sluier
Een van de geheimen achter het succes van de NIVEA Crème is het zogenaamde ‘Eucerit’, een emulgator die olie en water samenbrengt in een fijn en stabiel mengsel dat de huid zacht en soepel maakt. Het was dr. Oscar Troplowitz, destijds apotheker en later mede-oprichter van de firma Beiersdorf, die in 1911 ontdekte dat dit de perfecte basis vormde voor een verzorgende huidcrème.  De emulsie had een sneeuwwitte kleur wat hem de inspiratie bood voor de naam, NIVEA is afgeleid van het Latijnse ‘nix, nivis’ wat sneeuw betekent, what’s in a name?

Verkoop adviesprijzen en verkrijgbaarheid:
NIVEA Crème 30ml adviesverkoopprijs €1.29
NIVEA Crème 150ml adviesverkoopprijs €2.99
NIVEA Crème 200ml adviesverkoopprijs €4.49
NIVEA Crème 400ml adviesverkoopprijs €6.89
NIVEA Crème is verkrijgbaar bij de drogist, supermarkten en online.


Deel dit bericht:


Careality