Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 november 2019

Mylan introduceert zelftest, de MyTest Urineweginfectie

Een blaasontsteking is een veelvoorkomende kwaal, ongeveer 50 procent van de vrouwen heeft hier minstens één keer in haar leven last van1. Om te achterhalen wat mensen nu eigenlijk weten over een blaasontsteking, heeft Mylan recent een onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat ruim 88 procent weet hoe je een blaasontsteking kunt herkennen. Maar het is opvallend dat het voor een groot deel van de mensen niet duidelijk is hoe je een blaasontsteking kunt voorkomen. Bijna de helft van de mensen weet bijvoorbeeld niet dat plassen na de seks de kans op een blaasontsteking kan verkleinen. Daarnaast is 75 procent van de ondervraagden niet op de hoogte dat het lang ophouden van de plas een blaasontsteking kan veroorzaken. Tenslotte blijkt er ook een belangrijk misverstand te bestaan over de manier waarop een blaasontsteking getest kan worden. Dit schrijft Mylan in een persbericht aan Careality.

Testen met een zelftest
Ruim 55 procent van de ondervraagden denkt dat een blaasontsteking alleen met een laboratoriumtest door de huisarts kan worden getest. Een test waar niet iedereen op zit te wachten. Zo blijkt namelijk dat 67 procent het fijn zou vinden als ze hun urine thuis kunnen testen3. En dat kan. Tegenwoordig kan er eenvoudig en snel met een zelftest worden getest of er sprake is van een urineweginfectie (in de volksmond ook wel blaasontsteking genoemd). Mylan heeft hier onlangs de MyTest Urineweginfectie voor op de markt gebracht. Deze test geeft na twee minuten aan of er een afwijking in de urine aanwezig is.
De verpakking van de MyTest bevat 3 testen, waardoor deze ook zeer geschikt is voor mensen die regelmatig last hebben en regelmatig willen testen. De MyTest Urineweginfectie is ook geschikt om thuis te kunnen controleren of een kind een blaasontsteking heeft. Van de ondervraagden geeft 64 procent aan dit fijn te vinden.

Verkrijgbaarheid zelftest MyTest
MyTest Urineweginfectie is voor de consumentenadviesprijs van 14,99 euro verkrijgbaar bij Etos, apotheek en via de Mylan-webshop op www.mylanshop.nl. Meer weten over urineweginfecties en de nieuwe zelftest MyTest Urineweginfectie van Mylan? Kijk op www.My-Test.nl.


Deel dit bericht:


Careality