Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 december 2019

Ticketmaster cadeaukaart populairste giftcard van ons land

De Ticketmaster cadeaukaart is door de Nederlandse consument uitgeroepen tot de populairste cadeaukaart van 2019. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Giftcard van het Jaar gala in Hart van Holland in Nijkerk op 28 november. Ticketmaster cadeaukaart werd in de verkiezing gevolgd door Albert Heijn Cadeaukaart en Primera Keuze Cadeaukaart. Ticketmaster cadeaukaart won niet alleen de overall award, maar werd ook uitgeroepen tot favoriete kaart in de categorie Entertainment. Dit meldt Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) in een persbericht aan Careality.

De Giftcard van het Jaar verkiezing is een initiatief van Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland. In de periode van 24 oktober tot en met 20 november 2019 werden 94.400 stemmen uitgebracht op www.giftcardvanhetjaar.nl. Consumenten stemden niet alleen op hun overall favoriete cadeaukaart, maar ook op hun favorieten in twaalf verschillende, populaire categorieën.

De winnaars van de verschillende categorieën zijn:

(online) Winkelen:                                                                                    Fashion:
bol.com cadeaukaart (bol.com)                                                            fashioncheque (fashioncheque)

Beauty & Wellness:                                                                                  Kids:
BeautyCadeau (Blackhawk)                                                                   KidsCadeau (Blackhawk)

Belevenissen:                                                                                             Leisure & Ontspanning:
Gift for You (Wonderbox)                                                                        WeekendjeWeg Cadeau Card (Bookit)

Drogisterij & Parfumerie:                                                                         Sport & Actief:
Douglas Giftcard (Parfumerie Douglas Nederland)                            Decathlon Giftcard (Decathlon)

Entertainment:                                                                                           Supermarkten en Gemakswinkels:
Ticketmaster Cadeaukaart (Ticketmaster)                                           Primera Keuze Cadeaukaart (Primera)

Eten & Drinken:                                                                                          Huis & Tuin & Doe het zelf:
Diner Cadeau (Cadeau Concepten)                                                        Huis en Tuin Cadeau (Wonderbox)

Winnaar
Alle winnaars werden te midden van branchegenoten in het zonnetje gezet tijdens het spectaculaire en drukbezochte gala in het Hart van Holland. Ticketmaster kreeg de award uit handen van Xander de Buisonjé die tijdens het gala tevens het hoofdoptreden verzorgde. Ticketmaster verkoopt alleen al in Nederland meer dan vijf miljoen tickets voor grote eventorganisatoren, kleinere poppodia, sporttoernooien en theaters. Door middel van onder meer de Ticket Alert nieuwsbrief en social media heeft Ticketmaster een trouwe schare klanten opgebouwd.

Ticketmaster neemt het stokje over van Primera, die vorig jaar met de Primera Keuze Cadeaukaart werd uitgeroepen tot overall winnaar Giftcard van het Jaar 2018.

Groei
De Giftcard van het Jaar verkiezing vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het event laat, net als de cadeaukaartenmarkt, een aanzienlijke jaarlijkse groei zien. Telde de verkiezing vorig jaar nog 78.000 stemmen, met ruim 94.400 stemmen is er dit jaar wederom een nieuw record gevestigd.

In de nog relatief jonge cadeaukaartenbranche gaat de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) als initiatiefnemer de komende jaren deze verkiezing nog verder uitbouwen.

Geven en krijgen
Uit onderzoek onder de deelnemende consumenten blijkt dat zij het leuk vinden om een cadeaukaart te geven, maar nog meer om er een te krijgen. Een cadeaukaart heeft in ieder geval bij 79,9% van hen de voorkeur boven contant geld. Hoewel online aankopen populairder worden, wordt het overgrote deel van deze kaarten in de winkel aangeschaft.


Deel dit bericht:


Careality