Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 februari 2020

Met de Etos+ app kunnen klanten medicijnen bestellen…

…en ophalen in Etos-winkel of thuisbezorgd krijgen 

Etos en Thuisapotheek starten vandaag een samenwerking met de Etos+ app. Via deze app kunnen klanten geneesmiddelen eenvoudig bestellen en ontvangen. Het is een pilot die start in Haarlem en Overveen waar zeven Etos-winkels meedoen en loopt tot de zomer. Klanten kunnen de medicijnen thuisbezorgd krijgen of afhalen in een Etos-winkel. Klanten die gebruik willen maken van de Etos+ app worden ook klant bij Thuisapotheek en krijgen via Thuisapotheek deskundig advies per telefoon over de geneesmiddelen.  

Met deze medicijnenservice speelt Etos in op de veranderende behoefte van de consument. Uit onderzoek blijkt dat mensen behoefte hebben aan meer gemak, snelheid en privacy bij het ophalen of ontvangen van geneesmiddelen. Mensen helpen om hun geneesmiddelen op tijd en makkelijk in huis te halen, past in de strategie van Etos om de klant elke dag te helpen zich goed te voelen.

Hoe werkt Etos+? 
Iedereen met een postcode in Haarlem en Overveen kan meedoen aan de test. Zodra een klant een nieuw of herhaalrecept voorgeschreven krijgt via de (huis)arts en deze bekend is bij de Thuisapotheek, kan hij of zij via de Etos+ app de keuze maken hoe de geneesmiddelen te verkrijgen. Naast thuisbezorging kunnen klanten de geneesmiddelen afhalen bij een pick-up balie of uit een beveiligde kluis met persoonlijke code in een Etos-winkel. Klanten die gebruik willen maken van de medicatieservice via de Etos+ app krijgen bij Thuisapotheek deskundig apothekersadvies per telefoon over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking zoals iedereen van een apotheek gewend is.

“Etos ziet in Thuisapotheek een gedegen partner voor deze service”, aldus Saskia Egas Reparaz, algemeen directeur van Etos. Ze vervolgt: “Deze medicijnservice sluit goed aan bij de ingeslagen strategie van Etos en past bij de veranderende behoefte van de consument.”  Bekijk hier de introductie video.

Hans Smit, Apotheker bij Thuisapotheek, geeft aan: “Binnen deze samenwerking is Thuisapotheek het gekwalificeerde aanspreekpunt voor deskundig advies over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking. Een apotheek heeft een aantal taken, waaronder medicatieverificatie bij de intake, medicatiebegeleiding en medicatiereview. Dat is bij ons niet anders. Via de Etos+ app kunnen mensen een afspraak inplannen voor een intakegesprek met ons om de inschrijving bij ons af te ronden. Thuisapotheek.nl is verantwoordelijk voor medicatiebegeleiding en medicatiereview. Thuisapotheek verzorgt de geneesmiddelen en de klantenservice.”

 


Deel dit bericht:


Careality