Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
29 februari 2020

Jordan Green Clean bouwt voort op succes

Sinds de introductie van de duurzame tandenborstel Jordan Green Clean in januari 2019, is het product enthousiast ontvangen en wint het steeds meer gebruikers. Dit meldt Remark in een persbericht aan Careality.

De Jordan Green Clean-tandenborstel is baanbrekend op het gebied van duurzaamheid, design en functionaliteit. Hij is gemaakt van 100 procent gerecycled hoogwaardig plastic en is goedgekeurd als ‘food-contact’ materiaal. De borstelharen zijn plantaardig en de tandenborstel wordt verkocht in een verpakking die van gerecyclede vezels is gemaakt.

De voordelen voor het milieu zijn aanzienlijk. Sinds de introductie van Green Clean heeft Jordan bijna 40.000 kilo nieuwe kunststoffen vervangen door gerecyclede kunststoffen.

De duurzame nieuwkomer valt bij veel mensen in de smaak en blijft fans winnen in steeds meer landen.

Prijs- en testwinnaar
Jordan Green Clean is bekroond met de Best Recycled Plastic Product Award 2019*, een internationale prijs die innovatieve en duurzame producten van gerecycled plastic erkent en promoot.

De tandenborstel kwam vorig jaar (30 november 2019) als duidelijke winnaar naar voren in de duurzame tandenborsteltest van de Deense krant Politiken. Jordan Green Clean was de enige tandenborstel van gerecycled plastic; de andere tandenborstels waren van bamboe gemaakt. Professor Henrik Wenzel van de Zuid-Deense Universiteit (Syddansk Universitet) geeft als toelichting op de testuitslag dat de bekroonde tandenborstel weliswaar van plastic is gemaakt, maar dat je hem koopt in de wetenschap dat je een groene en milieubewuste keuze hebt gemaakt. Wenzel doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar de levensduur en duurzaamheid van producten en zegt: “De meest duurzame tandenborstel is een tandenborstel die van gerecycled plastic is gemaakt, zoals deze (red: Jordan Green Clean). Ook al wordt hij uiteindelijk verbrand, dan is zijn ecologische voetafdruk nog steeds kleiner dan een tandenborstel van bijvoorbeeld hout of bamboe.”

Op weg naar The Green Shift door voortdurende productontwikkeling
“We zijn nog maar net begonnen met The Green Shift en de weg naar een meer circulaire waardeketen. Met Jordan Green Clean hebben we een enorme stap in de goede richting gezet”, aldus Daniel Bondeson, Senior Product Developer van Orkla Home & Personal Care, het bedrijf achter Jordan.

En dit is nog maar het begin.

Interdentale producten & tandpasta
Half februari zullen er in Nederland vijf nieuwe Green Clean-producten worden geïntroduceerd: een tandpasta voor volwassenen, een tandpasta voor kinderen, een flossertool, flosdraad en tandenstokers. De tandpastatube uit het Green Clean-assortiment bestaat voor 50 procent uit gerecycled plastic. De tandpasta bestaat voor 98 procent uit natuurlijke ingrediënten en is gecertificeerd met het Scandinavische milieukeurmerk Nordic Swan. Het handvat van de flossertool is gemaakt van gerecycled plastic, net als de tandenborstel, en de verpakking is gemaakt van gerecycled PCF. Met Green Clean-tandenstokers lanceert Jordan zijn eerste plasticvrije product. Het plastic doosje is vervangen door een papieren verpakking. En Jordan Green Clean heeft nog meer in petto.

*) De prijs is een initiatief van EPRO, de European Association of Plastic Recycling & Recovering Organisations.
De prijs wordt om het jaar uitgereikt.


Deel dit bericht:


Careality