Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 maart 2020

Drogist is cruciale beroepsgroep

De drogisterijmedewerker is een van de cruciale beroepsgroepen die zorgdragen dat de samenleving blijft draaien. Dat betekent dat drogisten gebruik kunnen maken van de speciale regeling met betrekking tot de kinderopvang. Dit meldt het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in een persbericht aan Careality.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.  Specifiek voor COVID-19 zijn er cruciale beroepsgroepen benoemd die de samenleving draaiende houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting.

Kinderopvang
In overleg met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven heeft het ministerie van VWS de drogisterijmedewerker benoemd tot een van deze cruciale beroepen. Drogisterijen zijn immers specialist in zelfzorg en het toegankelijke verkooppunt voor zelfzorggeneesmiddelen als paracetamol. Deze belangrijke rol moet ook tijdens de coronavirus beschikbaar zijn.

Door de drogisterijmedewerker te benoemen tot een van de cruciale beroepen kunnen drogisten gebruik maken van de speciale regeling met betrekking tot kinderopvang. De kinderopvang blijft namelijk open voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen.

Klik hier voor meer uitleg over de regeling.


Deel dit bericht:


Careality