Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 maart 2020

Drogisterijketen Care & Beauty stelt mondkapjes ter beschikking voor de zorg

Care & Beauty drogisterijen, een keten van 23 zelfstandige drogisten heeft besloten alle mondkapjes die in de vrije markt bij hen beschikbaar komen, ingezet kunnen worden door ziekenhuizen of andere zorginstellingen.

Volgende week komt er een partij FFP2 kapjes bij ons binnen met een “straatwaarde “ van € 50.000,- euro. In de totale markt niet veel, maar we willen hiermee een signaal afgeven dat deze mondkapjes primair op de plaatsen moeten zijn waar ze onder de gegeven omstandigheden cruciaal zijn. Daar komt deze partij meer tot zijn recht dan nu in onze drogisterijen. Er is een perverse prikkel ontstaan, ook en zelfs bij toeleveranciers in de zorg, om de kapjes tegen een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Daardoor komen deze producten op oneigenlijke plaatsen terecht waar ze tegen te hoge prijzen worden verkocht. Dat moet hier en nu stoppen. Zorggerelateerde instellingen kunnen zich bij ons melden, wij gaan dan deze mondkapjes tegen kostprijs leveren daar waar de nood het hoogst is.

Mark Rutte benadrukte vrijdag j.l. in zijn persconferentie dat drogisten een vitale rol spelen in de distributie van tal van zaken die nu belangrijk zijn. Die verantwoordelijkheid nemen wij en deden dat eigenlijk altijd al. Care & Beauty roept dan ook in de hele keten iedereen op om dit voorbeeld te volgen. Ook wordt bijvoorbeeld paracetamol tegen bijzonder hoge prijzen aangeboden op internet, 3 doosje voor € 16,95 is niet verdedigbaar. Het is nu belangrijk dat er “evenredig verdeeld” voor iedereen cruciale producten beschikbaar zijn tegen normale en dus ook voor iedereen betaalbare prijzen.

Wat Care & Beauty verder wil aangeven is dat goede preventie door de juiste voeding en supplementen van groot belang is. Juist nu vallen slachtoffers onder mensen wiens gezondheid en weerstand al slecht is. Met goede primaire preventie kan veel leed voorkomen worden. Dat is al jaren ons adagium. Ik hoop dat door deze nare situatie en nadat deze virus is bestreden, uiteindelijk nog veel meer mensen hier over gaan nadenken.

De overheid zou drogisten daar een belangrijke rol in kunnen toedichten.

Namens alle C&B leden

Harry Piet


Deel dit bericht:


Careality