Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 april 2020

Jean-Charles Bondy, CEO L’Oréal Benelux: “L’Oréal Nederland levert bescheiden bijdrage in de strijd tegen COVID-19”

De L’Oréal Groep heeft in de afgelopen weken een Europees solidariteitsprogramma gelanceerd om te helpen in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). L’Oréal Nederland steunt de Groep hierin en is reeds zelf in actie gekomen om Nederlandse klanten, partners, zorginstellingen en andere vitale partijen te ondersteunen. Zo meldt L’Oréal Benelux in een persbericht aan Careality.

Het Europese Solidariteitsprogramma is gericht op ziekenhuizen, verzorgingshuizen en apotheken die vechten tegen de verdere verspreiding van het coronavirus en die zorg en hulp bieden aan degenen die getroffen zijn, onder andere door het doneren van tonnen handgels. Daarbiij doneert Garnier wereldwijd één miljoen euro aan de Internationale Rode Kruis Federatie en Rode Halve Maan Beweging (IFRC). Het programma biedt tevens hulp aan kleinere ondernemingen zoals kappers, parfumeries en leveranciers die leiden onder de economische consequenties van de coronacrisis. Tenslotte ondersteunt L’Oréal vanuit dit programma ook de sociale instituties, zoals Voedselbanken die een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving en die nu meer dan ooit hulp kunnen gebruiken.

Jean-Charles Bondy (foto streamer), CEO L’Oréal Benelux, vertelt hierover: “Wij willen graag vanuit L’Oréal Nederland ons steentje bijdragen om mensen die hard werken in de zorg, de sociale hulporganisaties, onze klanten en leveranciers te hulp te schieten. Het is een bescheiden bijdrage, maar we hopen dat we het werk van deze mensen een beetje makkelijker kunnen maken. Dit is een ingrijpende situatie die ons allemaal raakt. We willen daarom ook onze dank uitspreken voor iedereen die zich dagelijks keihard inzet om de coronacrisis in te perken. Jullie doen geweldig werk!“

De solidariteitsacties van L’Oréal Nederland bestaan uit:

  1. Solidariteit met zorginstellingen: L’Oréal Nederland is in de afgelopen weken begonnen met het doneren van zo’n 15.000 handgels en handcrèmes van La Roche-Posay, Vichy en Kiehl’s aan ziekenhuizen, apotheken en andere zorginstellingen voor het persoonlijk gebruik van personeel. Veel van deze instanties zijn bestaande partners; La Roche-Posay en Vichy werken jarenlang samen met medische experts en leveren veelal aan apothekers en dermatologen.
  2. Solidariteit met hulporganisaties: er zijn onlangs honderden handcrèmes gedoneerd aan het Huidfonds voor de actie ‘Smeer en Doneer’.  Daarnaast zullen er meer dan 3000 producten, waaronder handgels, handcrèmes en shampoos worden gedoneerd aan de Voedselbank, een bestaande partner van L’Oréal Nederland. Henk Foekens, Team Landelijke Voedselbank geeft aan dat de donatie goed terecht komt: “Een fors deel van onze vrijwilligers behoort nu tot de risicogroep vanwege hun leeftijd en zit daarom verplicht thuis. Wij zijn in Corona tijd extra attent op een goede personal-care van onze klanten en onze vrijwilligers, dus dit soort producten van L’Oréal zijn op dit moment erg welkom.”
  3. Solidariteit met klanten en partners: om ervoor te zorgen dat onze retailklanten veilig kunnen werken, worden er vanuit Garnier Nederland 20.000 handgels gedoneerd. Naast dit beschermende gebaar zijn er tevens ruim 1800 verrassingsboxen uitgedeeld aan diverse medewerkers van partners om hen te bedanken voor hun inzet. Een andere belangrijke groep klanten van L’Oréal Nederland, de kappers, worden op verschillende manieren ondersteund. Zo worden betalingen voor individuele salons opgeschort tot ze weer open mogen. Ook is het digitale educatieplatform ACCESS gelanceerd en worden er op afstand vele trainingen gegeven zodat kappers zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn hygiëne pakketten in ontwikkeling met meer dan 10.000 handgels die gedoneerd worden zodat zij veilig kunnen werken als de salons straks weer opengaan.
  4. Solidariteit met leveranciers: om leveranciers tegemoet te komen en ondersteuning te bieden, heeft L’Oréal Nederland de betalingstermijn verkort voor kleine en middelgrote bedrijven.

Deel dit bericht:


Careality