Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
19 mei 2020

Onderzoek Parodontax: Bij slechts één op de tien vrouwen roept tandenpoetsen ontspannen gevoel op

Tandenpoetsen: het zou een ontspannen moment moeten zijn, met alle aandacht voor je tanden en jezelf. Zeker in deze tijd waarin er zoveel om ons heen gebeurt. Onderzoek van Parodontax wijst echter uit dat  bij slechts 9% van de vrouwen tandenpoetsen een ontspannen gevoel oproept. Vier op de tien Nederlandse vrouwen hebben tijdens het tandenpoetsen kennelijk andere zaken aan hun hoofd en staan weleens iets anders te doen. Zo staan ruim vier op de tien met hun mobiel in de ene en hun tandenborstel in de andere hand. Ook haren kammen (22%), omkleden (21%) en TV kijken (21%) scoren hoog tijdens het tandenpoetsen. Daarom roept Parodontax met de nieuwe reeks herbal tandpasta’s en de bijbehorende ‘Brush & Breathe‘ podcastserie tandenpoetsend Nederland op om op een ontspannen manier met meer aandacht te poetsen en zo bloedend tandvlees te voorkomen. Dit schrijft leverancier GSK in een persbericht aan Careality.

Te snel afgeleid
Uit het onderzoek van Parodontax blijkt dat veel vrouwen (37%) ook nog andere dingen doen tijdens het tanden poetsen. Vooral vrouwen tussen de 25 en 30 jaar zijn vaker afgeleid dan dertigplussers (46% tegenover 34%). Hoe jonger we zijn, hoe vaker we tandenpoetsen combineren met het lezen en sturen van berichtjes, social media checken, nieuwsberichten lezen of andere zaken op de mobiel (ter vergelijking: 27% van de respondenten van 40 t/m 45 jaar versus 60% van 25 t/m 29 jaar).

Belang van goede mondgezondheid
Wijzen deze cijfers erop dat vrouwen hun mondgezondheid minder belangrijk zijn gaan vinden? Daar lijkt het niet op. 91% van alle respondenten geeft namelijk aan een gezonde mond heel belangrijk te vinden. En 88% zegt zelfs te weten wat daarvoor nodig is. Desondanks zijn slechts zes op de tien vrouwen bewust bezig met hun mondgezondheid, dan wel tevreden hierover.

Een moment voor jezelf tijdens het poetsen
Er gebeurt momenteel heel veel om ons heen. Op veel zaken hebben we geen invloed, maar we kunnen wel goed voor onszelf en onze mondgezondheid zorgen. Tandenpoetsen zou een goed moment kunnen zijn om even tot jezelf en tot rust te komen. Een op de vijf respondenten is het hiermee eens, maar bij slechts 9% van de vrouwen roept tandenpoetsen een ontspannen gevoel op. Parodontax introduceert daarom nu de podcastserie ‘Brush & Breathe’ waarin luisteraars tijdens het tandenpoetsen op een ontspannen manier advies en tips krijgen om goed voor zichzelf en hun mondgezondheid te zorgen.

Brush & Breathe
De ‘Brush & Breathe’ podcastserie met de nieuwe Parodontax herbal tandpasta’s vormen samen de perfecte start voor een ontspannen poetsbeurt met alle aandacht voor je tanden en jezelf. Op veel zaken hebben we geen invloed, maar we kunnen wel goed voor onszelf en onze mondgezondheid zorgen. Daarom leren luisteraars tijdens ‘Brush & Breathe’ niet alleen alles over goede mondverzorging; ze zullen merken dat deze podcastserie ook heel ontspannend is.  De nieuwe parodontax herbal bevat kruidenextracten voor een schone en frisse sensatie. Het voorkomt en helpt tegen bloedend tandvlees.

Over Parodontax herbal 
De nieuwe Parodontax herbal range is verkrijgbaar in twee unieke smaakcombinaties van ginger & mint (Herbal Twist) en bergamot & mint (Herbal Fresh) voor een frisse sensatie. Parodontax voorkomt en helpt tegen bloedend tandvlees en is vier keer effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak, de voornaamste oorzaak van bloedend tandvlees.*

*Bij twee keer per dag poetsen, na zes maanden gebruik, met uitzondering van whitening. 


Deel dit bericht:


Careality