Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 mei 2020

Tekenbeet? Verwijder teken zonder deze aan te raken met HeltiQ Teekweg

Jaarlijks worden in Nederland meer dan 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100, zo’n 27.000 mensen, krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Daarvan houden 1.000 tot 2.500 mensen langdurig klachten. Dit schrijft Koninklijke Utermöhlen NV in een persbericht aan Careality.

Teken zijn overal. Ze zitten in struiken, gras en bladeren. Niet alleen in het bos, maar ook in parken en in de achtertuin. Een teek moet je zo snel mogelijk op een verantwoorde manier verwijderen, zodat de kans dat de teek een ziekte overbrengt zoveel mogelijk wordt beperkt. HeltiQ heeft daar nu een nieuwe, innovatieve oplossing voor: HeltiQ Teekweg.

Hoe werkt HeltiQ Teekweg
HeltiQ Teekweg doodt direct de teek door deze te bevriezen, waardoor hij gemakkelijk en in een geheel van de huid te verwijderen is. Het product bestaat uit een spuitbusje en een tekenverwijderkaart. Door het spuitbusje 1 cm boven de teek te activeren bevriest de teek, waardoor hij direct doodgaat.

Vaak valt de teek direct van de huid. Wanneer dit niet het geval is kan de dode teek voorzichtig worden verwijderd met de bijgesloten tekenverwijderkaart. Wanneer het hele kleine teken betreft kan de loep in de tekenverwijderkaart voorafgaand aan de behandeling worden gebruikt om zo de positie te signaleren en op die manier de behandeling zo optimaal mogelijk uit te voeren.

Doordat de teek bevroren is, kan de teek in een geheel worden verwijderd en is de kans kleiner dat er lichaamsdelen in de huid achterblijven. Door tijdige en volledige verwijdering wordt het potentiële risico op het ontstaan van een infectie verminderd.

HeltiQ Teekweg maakt van het verwijderen van teken een snelle, eenvoudige en hygiënische klus. Het product is niet alleen ideaal om te gebruiken bij volwassenen maar ook bij kinderen die het toch vaak eng vinden en moeilijk stil kunnen zitten. Het product kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 4 jaar en is direct klaar voor gebruik. HeltiQ Teekweg is een medisch hulpmiddel, klasse 2A. Lees voor gebruik eerst zorgvuldig de gebruiksaanwijzing.

Meer weten? Kijk dan op https://www.heltiq.nl/teekweg.


Deel dit bericht:


Careality