Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 september 2020

Lavera natuurlijke shampoos en conditioners, zonder siliconen

De markt voor natuurlijke cosmetica groeit sterk. In 2019 is de natuurcosmeticamarkt maarliefst 7,7% gegroeid (NCV, 2019). De consument heeft steeds meer aandacht voor duurzame en natuurlijke producten. Deze overstap is alleen niet voor alle cosmeticaproducten eenvoudig. Natuurlijke shampoos en conditioners staan bijvoorbeeld vaak slecht bekend. Dit komt simpelweg doordat natuurlijke haarverzorging vaak niet het gewenste resultaat levert zoals een conventioneel product dat kan. Lavera brengt daar verandering in, en komt dit jaar met dé revolutie op het gebied van natuurlijke haarverzorging: innovatieve shampoos en conditioners zonder siliconen die toch zorgen voor gladde, gemakkelijk doorkambare haren. Zo schrijft Lavera in een persbericht aan Careality.

Haarverzorging maakt deel uit van de dagelijkse verzorgingsroutine. Veel mensen gebruiken conventionele producten die vaak meer kwaad dan goed doen. Niet alleen voor het haar, maar ook voor het milieu. De nieuwe producten van lavera zijn zeer effectief en zorgen voor een nieuwe ervaring van natuurlijke haarverzorging. De acht nieuwe licht-schuimende shampoos en zes nieuwe conditioners zijn:

-vrij van siliconen;
-vrij van vaste of vloeibare microplastics;
-veganistisch;
-geformuleerd op basis van biologische ingrediënten;
-gecertificeerd door Ecocert – Cosmos organic;
-en de flessen zijn van minimaal 93% gerecycled materiaal

Het geheim van onze nieuwe formules?
Biologische quinoa! Iedere shampoo en conditioner van Lavera bevat de superfood biologische quinoa. Dit verbetert de doorkambaarheid met maarliefst 80%* en is hét bewijs dat haarverzorging geen synthetische ingrediënten nodig heeft.

De kleine, waardevolle aminozuren van de quinoa dringen door tot in de haarzakjes en versterken de haarstructuur van binnenuit. De grotere eiwitten beschermen de buitenkant van het haar en de hoofdhuid, en zorgen voor zijdezachte, glanzende haren.
Daarnaast bevatten de shampoos quargom, en de conditioners koolzaadolie. Deze ingrediënten reageren samen met de andere toegevoegde actieve ingrediënten als een magneet rondom beschadigd haar. Het is een intelligente zelfregulerende natuurlijke manier om gespleten haarpunten te voorkomen zonder het haar te verzwaren.
* Eigen metingen, nat haar (n = 36)

Van een familie-shampoo tot shampoos en conditioners voor intensieve verzorging; lavera heeft voor iedereen het juiste product.
Naast de biologische quinoa bevat ieder product een andere extra toevoeging van een krachtig ingrediënt, zoals biologische matcha, aloë vera, appel of vitamines.
Zo is er voor iedere behoefte het juiste product.

Consumentenadviesprijs shampoo 250 ml: € 6,49
Consumentenadviesprijs conditioner 200 ml: € 6,49

Uit liefde voor milieu en natuur
De verpakking van de nieuwe shampoos en conditioners is niet alleen qua design vernieuwd, ook bestaat minimaal 93% van de fles uit gerecycled materiaal.

Laverana, de fabrikant van lavera, is een klimaatneutraal bedrijf en gebruikt groene stroom voor alle bedrijventerreinen. De Co2-uitstoot van het bedrijf wordt gecompenseerd door de financiering van een ClimatePartner-bosbeschermingsproject in Peru: Tombopata. Dit wordt gedaan om het Amazonegebied te beschermen.

De nieuwe haarverzorgingsproducten zijn gecertificeerd volgens de standaarden van Ecocert – Cosmos organic.


Deel dit bericht:


Careality