Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 september 2020

Coop en DA geven samenwerking in retail nieuwe impuls

Vijf jaar geleden was de eerste samenwerking tussen Coop Supermarkten en DA Drogisterij & Parfumerie al een feit. In Nijverdal was de eerste vestiging die de primeur had met een DA, The Readshop en Coop supermarkt onder één dak. De start van een langere samenwerking die vandaag de dag laat zien dat deze win-win situatie erg loont.

In Heeswijk-Dinther is onlangs een heropening geweest met een Coop en een nieuwe DA (met elementen van de nieuwe conceptstore in Delft) die op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden. Met een tweede supermarkt en twee soorten drogisterijformules in het dorp is er voldoende potentieel voor een échte service drogist. DA met een focus op de gezondheidschecks en positieve gezondheid in de zogenaamde nuldelijnszorg laat zien dat dat de samenwerking tussen food en drogisterij een unieke is.

Deze ambitie van drogisterij-icoon DA met een supermarktformule is niet nieuw. Er bestaan al circa dertig degelijke een-tweetjes met verschillende supermarktformules en DA. In lijn met de ontwikkelingen in het buitenland, waar bijvoorbeeld CVS in Amerika met haar Minute Clinics de gezondheidszorg laagdrempelig en toegankelijk maakt, biedt ook DA haar klanten middelen om zelf hun gezondheid te monitoren. Van punten verdienen op de DA-app bij gezond gedrag tot bloeddruk meten en een huidanalyse laten uitvoeren in de winkel. Zo vervult de drogist naast gedegen advies haar rol als deskundige gezondheidsgids.

Er wordt gesproken dat meerdere supermarktformules dit soort samenwerking met deze service drogist op de radar hebben, en dat er komend jaar voornamelijk in dorpen en wijken gezamenlijk velen dit voorbeeld volgen. Ook nieuwe formule-varianten van DA zijn daarbij te verwachten. De volgende heropening staat op de planning voor week 45: Coop Rheden.


Deel dit bericht:


Careality