Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 oktober 2020

IRI neemt Retail Solutions, Inc. (RSi) over

IRI heeft vandaag bekendgemaakt dat zij het bedrijf Retail Solutions, Inc. (RSi) hebben overgenomen. RSi is marktleider in supply chain-oplossingen voor FMCG fabrikanten en retailers. Door toevoeging van de oplossingen van RSi aan het bestaande IRI-aanbod ontstaat de meest uitgebreide supply chain-oplossing in de industrie en de grootste databank van scanningsgegevens binnen FMCG. Dit meldt IRI Nederland in een persbericht aan Careality.

“De overname van RSi past binnen het langlopende beleid van IRI van voortdurende investeringen in technologie, oplossingen en data” aldus Andrew Appel, CEO van IRI. “IRI blijft gericht op het leveren van innovatieve oplossingen aan de FMCG-branche die onze klanten helpen bij hun uitdagingen. Door deze investering in RSi, waardoor onze mogelijkheden voor optimalisatie van de supply chain worden vergroot, geven we een direct antwoord op de behoeften van onze klanten die nu meer dan ooit relevant zijn vanwege de coronacrisis.”

Baljit Dail, president van IRI Global, voegde daaraan toe: “Optimalisering van de supply chain door middel van een betere end-to-end zichtbaarheid, efficiency en uitvoering is nu belangrijker dan ooit voor retailers en fabrikanten in de FMCG-industrie. De toevoeging van de state-of-the-art oplossingen van RSi aan onze IRI-portfolio, zorgt voor verdere versterking van onze mogelijkheden en stelt retailers en fabrikanten in staat een betere ROI te bereiken en kansen te benutten in een dynamische omgeving.”

De producten en oplossingen van RSi worden door meer dan driekwart van de 50 grootste FMCG-fabrikanten ter wereld gebruikt voor een maximale beschikbaarheid, maximale operationele productiviteit en maximale groei van de omnichannel-verkopen. Met name OSAPower, een toonaangevende oplossing van RSi inzake on-shelf availability, omvat een hele reeks AI-gestuurde tools voor het diagnosticeren, verminderen en voorkomen van out-of-stocks. RSi voedt zijn oplossingen met gegevens van meer dan 150 topretailers en levert momenteel inzichten aan meer dan 500 internationale FMCG-klanten.

Bert Clement, chief executive officer van RSi: “IRI is de ideale partner om het bestaande pakket oplossingen uit te breiden en onze klanten in staat te stellen hun supply chain verder te optimaliseren, en we verheugen ons erop de krachten met hen te bundelen.”

“Met toegang tot verbeterde gegevens, technologie, oplossingen en bronnen zullen bestaande RSi-klanten nog beter in staat zijn om slimmer en sneller besluiten te nemen die zorgen voor maximale efficiency en groei,” voegt Stuart Careford, chief customer officer van RSi, daar aan toe.

Op korte termijn zal RSi een zelfstandig opererende dochteronderneming worden van IRI. De financiële voorwaarden voor de overname zijn niet bekendgemaakt.

RSi heeft momenteel nog geen activiteiten in Nederland, maar IRI en RSi onderzoeken de gezamenlijke mogelijkheden hiervoor in de toekomst.


Deel dit bericht:


Careality