Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 oktober 2020

Cosnova lanceert mascaraverpakking gemaakt van recyclaten

Als onderdeel van haar Corporate Responsibility strategie past het cosmeticabedrijf Cosnova geleidelijk haar productlijnen aan, zodat ook eco-vriendelijke verpakkingen deel uitmaken van het assortiment. Met het merk CATRICE viert Cosnova haar eerste mijlpaal: sinds het einde van deze zomer is de bestselling mascara “Glam & Doll” verkrijgbaar in vier versies (1) met een verpakking gemaakt van post-consument gerecycled materiaal. Dit schrijft Cosnova in een persbericht aan Careality.

Cosnova is één van de eerste fabrikanten van decoratieve cosmetica die verpakkingen gebruikt gemaakt van 80% post-consument recyclaten (PCR), specifiek gerecyclede polyethyleen terephthalate (rPET), voor het merk CATRICE. In vergelijking tot de vorige verpakking, gemaakt van 100% virgin plastic, bespaart cosnova hiermee 39 ton virgin plastic per jaar en vermindert desgevolgs de CO2 uitstoot met 70% (ongeveer 92 ton CO2). Dankzij het gebruik van recyclaten wordt het waterverbruik jaarlijks verminderd met 35%.

Axel Geiger, Executive Expert Purchase & Packaging bij cosnova: “We zijn er trots op een pionier te zijn in de cosmetica-industrie met onze gerecyclede plastic verpakking. Vooral met zo’n complexe productverpakking: een uitdagende taak voor mascara, omdat een zeer gevoelige verpakking vereist is, waarbij de interactie tussen borsteltje, flesje en textuur nauw op elkaar zijn afgestemd. Een andere factor is dat een visueel aantrekkelijke verpakking van groot belang is voor ons als cosmeticaconcern. Ondanks het hoge aandeel PCR-PET is de verpakking op geen enkele manier inferieur aan zijn voorganger, gemaakt van virgin plastic, op het gebied van esthetiek en prestatie.” Cosnova werkt al aan het omzetten van de overige vijf varianten van de CATRICE Glam & Doll Mascara. In de lente van 2021 zullen deze ook verkrijgbaar zijn in de nieuwe verpakking gemaakt van recyclaten. (…)

(1) geldt voor de Glam & Doll “Volume Mascara”, “Volume Mascara Waterproof”, “False Lashes Mascara” en “False Lashes Mascara Waterproof”.


Deel dit bericht:


Careality