Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 oktober 2020

Brief aan Mark Rutte: Drogist is geen gewone retailer

Drogisten zijn geen gewone retailers, maar hebben een onmisbare maatschappelijke rol in de geneesmiddelenvoorziening. Deze cruciale rol van de drogist zou zichtbaar gemaakt moeten worden op de routekaart van de overheid, stelt voorzitter Ed van de Weerd van het CBD in een brief aan minister-president Mark Rutte. 

De 2.350 drogisterijen zijn er voor geneesmiddelen die de nare gevolgen van het coronavirus kunnen verlichten (zoals paracetamol, Ibuprofen, Antigrippine, hoestdranken/pillen/sprays, neussprays en inhalatiemiddelen). 80 procent van de aankoop van zelfzorggeneesmiddelen gebeurt in de drogisterij. Daarmee ontlast de drogist de eerste lijn die het al zo druk heeft. Drogisten hebben dan ook een door het ministerie van VWS erkende rol in de geneesmiddelenvoorziening. Net als supermarkten voorzien drogisten in de basisbehoefte van burgers. Die erkende en maatschappelijke positie in de geneesmiddelenvoorziening moet volgens het CBD tot uitdrukking komen op de routekaart, waarop maatregelen staan die de overheid kan nemen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.


Deel dit bericht:


Careality