Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
6 november 2020

Hamdy Taha opent eigen DA-winkel. Een bijzonder verhaal in een bijzondere tijd

Hamdy Taha heeft deze week in Utrecht zijn DA geopend. In deze bijzondere tijd een dapper besluit van hem om een drogisterij over te nemen. Wat drijft deze man om met zijn familie de beste drogist van Utrecht te worden?

Hoe het allemaal begon
Het begon in zijn vaderland Egypte met de studie aardwetenschappen en de wens om af te studeren in Nederland. Bij aankomst in Nederland blijkt dat echter niet zo gemakkelijk. Ondernemend als hij is start hij een horecabedrijf, stilzitten is niks voor hem. Het ondernemerschap bevalt hem goed maar hij mist iets… Daarom volgt hij verschillende opleidingen tot drogist. Met zijn papieren op zak maakt hij de overstap naar een filiaalbedrijf in de drogisterijwereld. In de tussentijd is zijn vrouw overgekomen en leidt het gezin een goed bestaan.

Persoonlijk advies staat voorop
Eenentwintig jaar ervaring op de teller! Maar Taha blijft dromen van een eigen drogisterij. Hij oriënteert zich op een franchiseformule dat servicegericht is, hem de ruimte geeft om zijn advies richting klanten te verbreden en waar hij zijn eigen assortiment samenstelt. En dit vindt hij bij DA. Want wat Hamdy het allerbelangrijkste vindt is naar behoefte zijn klanten advies geven en op maat gezondheidsproducten leveren. Er passeren verschillende mogelijkheden: een nieuwe winkel starten, een combinatiewinkel met apotheek of supermarkt of een overname.

Overname tijdens de coronacrisis?
En dan komt er een DA drogisterij in de verkoop, hartje centrum van de stad. Middenin een jonge, gerenoveerde wijk op het Willem van Noortplein pakt Taha zijn kans. Eindelijk zijn eigen winkel. In deze tijd werken banken moeilijk mee, zijn leveranciers voorzichtig en is ondernemen een ware kunst. Een uitdagend overname-
traject dus. Met de bemiddeling van het acquistie- en expansieteam van DA en de tomeloze inzet van Hamdy zelf is het toch gelukt. Tekeningen, een lichtplan en een warenindeling worden werkelijkheid. Na een grondige verbouwing opent op 5 november de familie Taha opnieuw de deuren van DA Noortplein. Uiteraard niet met een groot feest in verband met de tweede coronagolf, maar wel met veel feestelijke aanbiedingen en lokale acties. Een drogisterij met een bijzonder verhaal. Kom snel eens langs en bewonder de winkel en ervaar de klantvriendelijkheid.

Bron: Ontvangen bericht Nederlandse Drogisterij Service (NDS)

Deze week opende DA ook nog (een Jumbo met DA) in Delft en Zwolle, en (een Coop met DA) in Rheden.


Deel dit bericht:


Careality