Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
26 januari 2021

Assortiment CB12 mondwater vanaf nu alcoholvrij

Voor steeds meer mensen is het gebruik van een mondwater na het tandenpoetsen onderdeel van de dagelijkse routine. Voorheen bevatte CB12 mondwater een klein percentage alcohol, maar dankzij de verbeterde formule is deze nu alcoholvrij. Tandartsen en mondhygiënisten zagen alcohol liever niet terug in mondwater vanwege de uitdrogende werking. CB12 geeft gehoor aan de feedback uit het veld en herintroduceert de CB12 Regular onder de naam CB12 Original. De CB12 Original heeft een nieuw jasje, maar is bovenal alcoholvrij. Dit schrijft Mylan/Viatris in een productbericht aan Careality.

Aangezien alcohol een uitdrogende werking kan hebben en de aanmaak van speeksel kan verminderen, is het fijn dat de kleine hoeveelheid alcohol die nog in de CB12 Regular mondwater aanwezig was, nu volledig is verdwenen. Speeksel is juist een natuurlijke beschermer tegen de vorming van tandplak en dus is het een ongewenst effect als de aanmaak hiervan wordt verminderd door alcohol. Alle andere CB12 mondwater-varianten zoals CB12 White en CB12 Sensitive waren al alcoholvrij, dus vanaf nu is het hele CB12 assortiment 0.0%.

Bestrijdt de oorzaak van een slechte adem
Wat onveranderd is gebleven, is de combinatie van de ingrediënten zink en chloorhexidine waarmee CB12 de oorzaak van een slechte adem bestrijdt. In tegenstelling tot sommige andere mondwaters die de adem enkel maskeren met een sterke mintsmaak, pakt CB12 een slechte adem bij de bron aan. Het zorgt er namelijk voor dat de gassen die de onaangename ademgeur veroorzaken, geneutraliseerd worden en niet vrijkomen. Deze werking is wetenschappelijk bewezen en zorgt voor een goede adem, 12 uur lang.

Verkrijgbaarheid
CB12 Original is onderdeel van een uitgebreide range van mondverzorgingsproducten, dat een complete oplossing biedt voor een goede adem op ieder moment van de dag. CB12 Original is verkrijgbaar bij drogist, supermarkt en apotheek voor de consumenten adviesprijs van €8,99.

 


Deel dit bericht:


Careality