Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
10 maart 2021

Garnier officieel gecertificeerd door Cruelty Free International

Alle Garnier-producten wereldwijd zijn nu officieel gecertificeerd volgens het Leaping Bunny-programma van Cruelty Free International, de toonaangevende organisatie die zich inzet om wereldwijd een einde te maken aan dierproeven. Dit meldt Garnier in een persbericht aan Careality.

Garnier is één van de grootste, meest wereldwijd actieve merken die Cruelty Free International ooit heeft goedgekeurd onder het Leaping Bunny-programma. Dit is een enorme stap in de goede richting; niet alleen voor Garnier, maar voor de hele beauty-industrie.

Michelle Thew, CEO van Cruelty Free International: “Garnier is een wereldwijd merk dat we allemaal kennen. Het is een echte mijlpaal om met hen samen te werken om wereldwijd een einde te maken aan dierproeven voor cosmetica en ze officieel goedgekeurd te verklaren onder het Cruelty Free International Leaping Bunny-programma. Het heeft een aantal maanden geduurd, maar Garnier heeft elke leverancier en bron zorgvuldig beoordeeld en we hebben alle vertrouwen in de resultaten.”

Leaping Bunny vereist dat merken hun hele toeleveringsketen zeer grondig onderzoeken op elk mogelijk geval van dierproeven, inclusief alle grondstoffen en individuele ingrediënten. Er moet goedkeuring worden gegeven aan alle eindproducten van een merk – individuele producten of items kunnen niet afzonderlijk worden erkend.

Voor Garnier was dit een kwestie van het verkrijgen van een verklaring van meer dan 500 leveranciers die meer dan 3.000 verschillende ingrediënten van over de hele wereld leveren. Garnier en Cruelty Free International werkten al maandenlang samen om al het bewijs veilig te stellen en ervoor te zorgen dat elk product binnen het wereldwijde portfolio van Garnier officieel het Cruelty Free International Leaping Bunny-logo kan dragen, het universeel erkende cruelty free-keurmerk. Dit strenge proces zorgt ervoor dat consumenten met een gerust hart producten van Garnier kunnen kopen met de kennis dat ze voldoen aan de strikte criteria van Leaping Bunny. (…)

(Beeld: Garnier)


Deel dit bericht:


Careality