Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 april 2021

Corona zelftest vanaf 10 april verkrijgbaar bij Kruidvat

Vanaf zaterdag 10 april a.s. zijn in alle Kruidvat-winkels in Nederland corona zelftesten te koop. Het betreffen testen die van de overheid ontheffing hebben gekregen om als zelftest verkocht te worden en zijn makkelijk in gebruik. Met deze testen kan iedereen thuis een test bij zichzelf afnemen of dit door een huisgenoot laten doen. De uitslag van de test is na een kwartier bekend. De zelftest is verkrijgbaar voor de introductieprijs van 5 euro. Dit schrijft A.S. Watson in een persbericht aan Careality.

De zelftest is vooral handig voor mensen die extra zekerheid willen dat ze anderen niet besmetten met het coronavirus. Bijvoorbeeld als zij niet thuis kunnen werken of als zij voor kwetsbare mensen moeten zorgen. Mensen met klachten die passen bij corona en mensen die contact hebben gehad met iemand met het virus of terugkeren uit een hoog risicogebied wordt geadviseerd zich te laten testen bij de GGD.

Met de corona zelftest wil Kruidvat de drempel voor het laten testen zo veel mogelijk wegnemen. “We bieden de antigeenzelftest in onze winkels tegen een betaalbare prijs aan, zodat we deze voor iedereen zo toegankelijk mogelijk kunnen maken”, legt Niek Schipper, commercieel directeur van Kruidvat uit. “De test is heel eenvoudig in het gebruik. wanneer klanten vragen hebben kunnen zij altijd terecht bij een van onze bijna 4000 gediplomeerde drogisten die klaarstaan met een deskundig advies.”

Hoe werkt de corona zelftest?
De test wordt toegepast aan de hand van een eenvoudige handleiding. Voor het gebruik van de test is het raadzaam de neus te snuiten, hierdoor komt het neusslijm naar voren. Daarna moet de kop van het wattenstaafje in de neus worden geplaatst en aan de binnenkant van de neusgaten worden geroteerd. Vervolgens wordt het wattenstaafje in een buisje met testvloeistof geplaatst, om daarna enkele druppels op het testvlak te laten vallen. Het resultaat is binnen 15-30 minuten zichtbaar. Mensen die positief getest zijn wordt verzocht in quarantaine te gaan en contact op te nemen met de GGD.


Deel dit bericht:


Careality