Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
3 juni 2021

XCJ reclameproductie en XCJ fulfilment en handling ISO 9001-gecertificeerd

XCJ reclameproductie ontwerpt en produceert al jaren promotiemateriaal voor diverse klinkende namen in de retail. Om ook aan de toenemende vraag naar het invouwen en vullen van displays en promotiemateriaal te voldoen, werd een aantal jaar geleden XCJ fulfilment & handling opgericht. Daardoor ontstond een unieke dienstverlening. XCJ (Ik zie je) is een van de weinigen in de markt die alles op het gebied van promotie kan regelen voor opdrachtgevers: van idee tot ontwerp en van productie tot inpakken en assembleren.

XCJ werkt veel voor de gezondheidsindustrie en werden steeds vaker geconfronteerd met de vraag of we gecertificeerd waren. Dat leidde er toe dat we begin 2021 zijn begonnen met het implementeren van ons kwaliteitssysteem. Daarnaast is de Europese regelgeving voor medische hulpmiddelen in de EU aangescherpt en konden we eigenlijk niet meer zonder een kwaliteitssysteem als we deze producten nog verder wilden verwerken.

ISO 9001 is wereldwijd dé maatstaf voor kwaliteitsmanagement, transparantie en betrouwbaarheid. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat een organisatie en de werkwijze, producten of diensten voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten en andere belanghebbenden zoals de wetgeving. Een ISO 9001-gecertificeerd bedrijf zoals XCJ stelt dus voorop wat klanten belangrijk vinden, voldoet systematisch aan die verwachtingen en blijft dit continu verbeteren.

Zodoende ging er een traject van vier maanden aan vooraf dat werd begeleid door Certificeringsadvies Nederland. Het hele administratieve proces rondom de ISO 9001-certificering is door mijn zoon Niels van der Meulen verzorgd. Hij had een tussenjaar na het behalen van zijn atheneumdiploma en het was leuk om met hem samen te werken.” Dat administratieve proces was geen sinecure want het certificeringsyteem keurt alle (essentiële) bedrijfsprocessen tot in het kleinste detail, zoals de productieprocessen, inkoop, orderverwerking en aansturing toeleveranciers.

XCJ reclameproductie verwerkt extreem veel producties die ook nog eens uit een flink aantal verschillende componenten bestaan. “We kopen bijvoorbeeld ons eigen drukwerk, onze stansmessen, begeleiden alle producties tot in detail en verzorgen de montage en afwerking van de meest uiteenlopende POS-materialen. Daarna houdt het voor XCJ niet op, omdat XCJ fulfilment & handling het stokje overneemt. Daar zorgen we ervoor dat de materialen goed samengesteld, ingepakt en verzonden worden én tijdig aangeleverd bij individuele retailers of de distributiecentra van de grote retailketens. Gelukkig bleek dat we de interne processen al zo op orde hadden dat we onze werkwijze nauwelijks hoefden aanpassen. Zelfs onze auditor was aangenaam verrast door de manier waarop we onze producties begeleiden.”

Natuurlijk zijn we super trots op onze ISO 9001-certificatie van en bevestigt dat we al jarenlang met een betrouwbaar proces producten en diensten leveren die aan de eisen van de klanten en de relevante wet- en regelgeving voldoen. We blijven ons kwaliteitsmanagement natuurlijk continu verbeteren om onze opdrachtgevers op de best mogelijke wijze te bedienen- van vervaardiging tot distributie. Alleen op deze manier houden we onze klanten tevreden en overtreffen we hopelijk telkens weer  hun verwachtingen.

Meer informatie? 0)55 578 61 29, info@xcj.nl of www.xcj.nl.

 


Deel dit bericht:


Careality