Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
14 juni 2021

Synofit Europe en Bio-Cure fuseren voor versnelde groeistrategie met partner Auxilium Capital

Auxilium Capital heeft Synofit Europe en Bio-Cure overgenomen. Synofit Europe is bekend van de merken Synofit, Synopet en Synocare en is marktleider op het gebied van premium voedingssupplementen voor het behoud van soepele gewrichten, voor zowel de humane als veterinaire markt. Bio-Cure produceert en ontwikkelt deze hoogwaardige voedingssupplementen voor Synofit en overige klanten. Dit meldt Synofit in een persbericht aan Careality.

Jeroen Nienhaus, Founding Partner bij Auxilium: “Synofit Europe is een prachtig bedrijf met sterke merken, een unieke positionering en een hele loyale klantenkring. Met bovendien een zeer onderscheidende marketing en verkoopstrategie, via winkels en online, hebben ze zowel in Nederland als in het buitenland een toppositie bereikt in het supplementenschap.

Het combineren van de commerciële organisatie met haar belangrijkste producent en ontwikkelaar Bio-Cure geeft een stevig fundament voor versnelde groei in een volgende fase”. Er is een sterke toename aan gezondheidsproblemen door vergrijzing en obesitas, en daarnaast is er steeds meer aandacht voor preventie en veilige alternatieven voor medicatie of medische behandelingen. Hoogkwalitatieve voedingssupplementen met solide wetenschappelijke onderbouwing spelen hierin een belangrijke rol. De producten van Synofit spelen in op deze vraag en hebben bovendien altijd een unieke receptuur – bestaande uit ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor wordt maximale consumententevredenheid gewaarborgd.

Met de samenvoeging van beide ondernemingen is Auxilium Capital op zoek gegaan naar een nieuwe CEO die het gecombineerde bedrijf naar de volgende fase van groei kan leiden. Tom Sanders wordt de nieuwe CEO en kijkt erg uit naar deze nieuwe uitdaging na zijn brede internationale carrière: “Na een intensieve loopbaan in binnen- en buitenland bij vooral industriële ondernemingen was ik toe aan uitdaging in andere markten en product proposities. Het zijn prachtige merken, mooie producten en een gedreven team aan medewerkers en ik ben ervan overtuigd dat we als team deze prachtige ondernemingen verder kunnen laten groeien in zowel Nederland als in het buitenland. Daarbij sluit ik niet uit dat er nog verdere overnames in het verschiet liggen.”

Voor informatie over Synofit en Bio-Cure zie www.synofit.nl en www.biocure.nl


Deel dit bericht:


Careality