Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 oktober 2021

Andrélon stapt over naar PCR-plastic

Andrélon kondigt voor dit jaar grote veranderingen aan. Alle shampoo- en conditioner flessen waren al recyclebaar en Andrélon stapt nu ook over naar PCR-plastic – dat staat voor post consumer recycled plastic. Hierdoor zijn de flessen 100% gerecycled én recyclebaar. Dit meldt Unilever aan Careality.


Door deze duurzame keuze voor plastic dat al eerder gebruikt is, wordt er jaarlijks voor 28 miljoen flessen ruim 500.000 kilo nieuw plastic bespaard. De informatie op de nieuwe verpakkingen, over onder andere ingrediënten, wordt bovendien transparanter en begrijpelijker. Daarnaast krijgt de iconische schubbenfles een nieuw design – mét behoud van de vertrouwde paarse kleur.

Nieuw design
De vorm van de bekende paarse schubbenfles, ooit geïnspireerd op een dennenappel en de structuur van het haar, is in de afgelopen decennia diverse keren veranderd om met de tijd mee te gaan. Zo zijn in 1995 de pastelkleurige flessen vervangen door het inmiddels zo legendarische ‘Andrélon-paars’. Ook dit jaar lanceert Andrélon een nieuw design, mét behoud van de vertrouwde paarse kleur. (…)


Deel dit bericht:


Careality