Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 oktober 2021

Afterapid nieuw bij Consumedix

Afterapid, voor de behandeling van aften, is nieuw binnen het Curasept assortiment. Aften zijn een veel voorkomend probleem in de mond, met verschillende oorzaken: beugels of protheses, maar ook stress, hormonale veranderingen, vitaminetekort, bestraling of chemotherapie. Bij vatbare personen zijn aften een regelmatig terugkerend probleem. Afterapid is een natuurlijke behandeling om direct de pijn van aften te verlichten. Naast bescherming zorgt de gel voor een versneld herstel. De distributie in Nederland en België is in handen van Consumedix.

De pijn die een aft veroorzaakt kan erg vervelend en beperkend zijn tijdens eten, drinken, praten en slikken. De natuurlijke ingrediënten van Afterapid, zoals Hyaluronzuur Biomoist®, Tea Tree olie en Allantoïne verlichten snel de pijn, versnellen het genezingsproces en beschermen de wond. Het toegevoegde natuurlijke RNA/DNA werkt ontstekingsremmend, bevat weefselherstellende eigenschappen en stimuleert de cel ontwikkeling.

Door de gecombineerde 6-voudige werking wordt de regeneratie van de wond direct gestimuleerd en daarmee de genezingstijd verkort. Hyaluronzuur Biomoist® is speciaal ontwikkeld voor mondzorgproducten en zorgt voor de vorming van nieuw bindweefsel en beschermt tegen infectie, waardoor de pijnlijke symptomen vanaf het eerste gebruik direct worden verlicht. Het legt een beschermende laag over de aft en werkt vocht inbrengend, waardoor weefsels zich natuurlijk sneller herstellen.

Tea Tree en Manuka leaf olie werken samen met het Glyzyrrhizine zuur (uit zoethoutwortel) antibacterieel, ontstekingsremmend en schimmelwerend. Ruscogenine (uit de wortels van de muisdoornplant) zorgt er ten slotte met zijn astringente werking voor dat vochtophoping wordt voorkomen.

Afterapid is een medisch hulpmiddel klasse I en verkrijgbaar als gel met handige applicator.

Bron: persbericht Consumedix


Deel dit bericht:


Careality