Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 november 2021

Beiersdorf zet volgende stap in duurzaamheidsstrategie en lanceert eerste CO2-gecompenseerde NIVEA producten

Beiersdorf zet een nieuwe stap in de uitrol van haar Care Beyond Skin duurzaamheidsprogramma. Zo brengt het bedrijf de eerste CO2-gecompenseerde producten op de markt binnen de NIVEA Naturally Good gezichtsverzorgingslijn. Daarnaast zijn met de lancering van NIVEA Naturally Clean de eerste plasticvrije* gezichtsreinigingsproducten van het merk verkrijgbaar. Met deze stappen en andere initiatieven werkt Beiersdorf intensief aan de transformatie naar meer duurzaamheid en een gereduceerde ecologische voetafdruk. Dit meldt Beiersdorf in een persbericht aan Careality.

CO2-compensatie en gebruik hernieuwbaar plastic
De vernieuwde NIVEA Naturally Good gezichtsverzorgingsproductlijn vormt het eerste CO2-gecompenseerde assortiment van Beiersdorf. Het bedrijf implementeerde met succes een meer duurzame verpakkingsinnovatie voor deze lijn die een CO2-reductie oplevert. Voor het produceren van de potjes en deksels van de gezichtscrèmes worden grondstoffen van fossiele oorsprong deels vervangen door tallolie, een bijproduct van de bosbouwindustrie.

“Door deze hernieuwbare grondstof toe te passen, zetten we onze doelen om in concrete actie. Tegen 2025 willen we 50% minder virgin (volledig nieuw) plastic op fossiele basis gebruiken in onze productverpakkingen. Met deze potten van hernieuwbaar plastic zijn we een pionier in onze industrie”, zegt Michael Becker, hoofd van Global Packaging Development bij Beiersdorf. (…)

Lees hier meer over Beiersdorfs Care Beyond Skin duurzaamheidsagenda en de daaraan gekoppelde doelstellingen.

*Excl. coatings, lijm & inkten

(Foto streamer: Beiersdorf)


Deel dit bericht:


Careality