Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 december 2021

NIVEA gaat samenwerken met Care4Neo

Nivea gaat samenwerken met Care4Neo, een neonatologie-patiëntenvereniging die zich inzet voor kinderen met een moeilijke start die na geboorte opgenomen worden op de NICU. Dit doet de vereniging middels informatievoorziening naar de ouders, wetenschappelijk onderzoek, belangenbehartiging en lotgenotencontact. De samenwerking richt zich op kangoeroezorg, wat als doel heeft het belang van huid-op-huidcontact als onderdeel van het herstel van vroeggeboren baby’s onder de aandacht te brengen. Nivea doneert 50.000 euro voor het verstrekken van speciale kangoeroedekentjes aan de ouders van deze kinderen en de ontwikkeling van online trainingen in het gebruik ervan. Het initiatief is onderdeel van Nivea’s maatschappelijke missie ‘The Power of Human Touch’ die invulling geeft aan de wereldwijde brand purpose ‘Care for Human Touch to Inspire togetherness’. Dit meldt Nivea in een persbericht aan Careality.

NIVEA trekt in totaal wereldwijd 20 miljoen euro uit voor human-touch-projecten en belooft daarmee tegen 2025 een positieve impact te hebben gemaakt op de individuele gezondheid en het welzijn van meer dan 150.000 mensen. Deze projecten richten zich op de positieve effecten van menselijke aanraking, waarbij de focus ligt op ouderen met dementie, mensen met een visuele handicap, meisjes in kwetsbare situaties en vroeggeboren baby’s.

Kracht van huid-op-huidcontact
Met de samenwerking met Care4Neo wil NIVEA aandacht vragen voor het belang van lichamelijk contact bij het herstel van vroeggeboren baby’s. Ruim zeven procent van de baby’s in Nederland wordt te vroeg geboren. Een belangrijke manier om deze kinderen te stabiliseren is kangoeroezorg. De baby wordt bloot op de huid van de ouder gelegd waardoor vitale lichaamsfuncties verbeteren: de lichaamstemperatuur stabiliseert, de hartslag wordt lager, stresshormonen nemen af, pijn vermindert en de baby’s huilen minder en slapen beter. Dit bevordert hun groei en ontwikkeling, waardoor zij hun achterstand sneller inhalen. Ook op ouders heeft het zogenoemde buidelen een positieve invloed: het verhoogt hun zelfvertrouwen en zorgt voor een hogere melkproductie en een betere hechting met het kind. (…)

Genezende werking
“Huidverzorging is de kern van NIVEA. Wij staan voor menselijke verbinding en fysieke aanraking is de beste manier saamhorigheid te ervaren”, zegt Vincent Warnery, CEO van Beiersdorf. “Met onze lokale human-touch-projecten willen we bewustzijn creëren voor de gezondheidsvoordelen van huidcontact voor kwetsbare groepen die worden bedreigd door eenzaamheid. Door concreet actie te ondernemen zullen we mensen helpen voor wie de huid de cruciale verbinding met anderen is om hun gezondheid en welzijn aanzienlijk te verbeteren.”  (…)

Care4Neo.nl

 


Deel dit bericht:


Careality