Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 april 2022

NCV-reactie op rapport van Plastic Soup Foundation: Plastic The Hidden Beauty Ingredient

Cosmetische producten die veilig zijn voor zowel de consument als het milieu zijn een absolute prioriteit voor de cosmetica-industrie. De industrie neemt het probleem van microplastics daarom ook zeer serieus en kijkt naar effectieve en op wetenschap gebaseerde oplossingen. Dit meldt de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) aan Careality.

De Europese wetgever werkt aan een verbod op het gebruik van microplastics in producten. Hierin is voor microplastics een zorgvuldig wetenschappelijke definitie opgenomen. De definitie is door het Comité voor Risicobeoordeling (RAC) en het Comité sociaaleconomische analyse (SEAC), beiden samengesteld uit onafhankelijke vooraanstaande Europese wetenschappers, opgesteld. Alle belanghebbenden, waaronder prominente wetenschappers en NGO’s, hebben hierop commentaar geleverd. Dit commentaar is in het voorstel voor het verbod verwerkt. De experts van ECHA zijn van mening dat op basis van al het geleverde bewijs dat het risico voor het milieu wordt gevormd door microplastics: kleine, vaste en persistente plastic deeltjes. Andere deeltjes worden niet als microplastics beschouwd. De cosmetica-industrie heeft vertrouwen in de expertise van de RAC en SEAC en zet alles in het werk om het microplastics probleem op te lossen.

Op de website van de NCV staat meer informatie (o.a. onder actueel).

(Foto: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality