Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
2 mei 2022

Verantwoord pleisters plakken met de nieuwe Hansaplast Green & Protect

Hansaplast introduceert GREEN & PROTECT: meer ecologisch verantwoorde pleisters, waarvan het wondkussen en de stof gemaakt zijn van vezels van natuurlijke oorsprong. En dat is niet alles: met de nieuwe pleisters combineert het merk duurzaamheid met de betrouwbare wondverzorging zoals je die van ze gewend bent. De pleisters van Hansaplast blokkeren 99% van de de bacteriën, zodat jij je nooit zorgen hoeft te maken over de hygiëne van je wond en je infecties voorkomt. Zo schrijft Hansaplast in een persbericht aan Careality.

Positieve impact
Wat is er nu precies meer ecologisch verantwoord? Dat zit zo: om te beginnen zijn zowel het wondkussen als de stof gemaakt van vezels van natuurlijke oorsprong. Daarnaast is de verpakking ongebleekt, voor 93% gerecycled én recyclebaar. De elektriciteit die bij de productie wordt gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen en onvermijdelijke uitstoot wordt gecompenseerd via gecertificeerde klimaatprojecten zoals het planten van nieuwe bomen. Voor de GREEN & PROTECT pleisters gebruikt Hansaplast bovendien hout, papier en karton dat uitsluitend afkomstig is uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen, die het bekende FSC® keurmerk dragen. Dit alles voor een zo duurzaam mogelijke pleister, zonder in te leveren op betrouwbare wondverzorging.

Latexvrij
Heb je een allergie voor latex? Helaas is dat wereldwijd veel voorkomend. Daarom zijn Hansaplast GREEN & PROTECT pleisters en hun verpakking latexvrij. Geen extra zorgen dus als je een wondje hebt.

Een groenere wereld, nu en in de toekomst
De lancering van de GREEN & PROTECT pleisters is een belangrijke stap richting duurzame wondverzorging. Hansaplast zet grootschalig in op recyclebaarheid en het gebruik van duurzame materialen. Wil je weten hoe ze dat aanpakken? Neem dan hier een kijkje.

 


Deel dit bericht:


Careality