Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
12 mei 2022

DenTek: De duurzame weg naar een schonere mond

Rietjes zijn tegenwoordig volledig afbreekbaar, het dekseltje van je afhaalkoffie is van karton en brood wordt verpakt in papier. Waarom zou je dan nog plastic tandenstokers gebruiken? Met poetsen alleen maak je maximaal 60% van je tanden schoon, dus stoken en flossen is essentieel voor een fris en gezond gebit. Met de interdentale producten van DenTek, vanaf heden ook verkrijgbaar in ons land, doe je net dat beetje extra voor je tanden, je tandvlees én voor de planeet. De range van DenTek heeft de groenste tandheelkundige producten, zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit. De interdentale ragers, stokers en flossers zijn namelijk gemaakt met 100% gerecycled plastic en van plantaardig materiaal.

Zo help je tandvleesproblemen, tandbederf en een slechte adem voorkomen – en doe je er tegelijkertijd het klimaat een plezier mee. Dit meldt DenTek in een persbericht aan Careality.

Vergeet niet te flossen
Tandpoetsen alleen is niet genoeg voor het behoud van schone tanden en gezond tandvlees. Daarom hamert de tandarts altijd zo op flossen en het gebruik van tandenstokers en ragers: het is goed voor je mond en voor je algehele gezondheid. Met de juiste mondhygiëne kun je tandbederf, tandvleesproblemen en een slechte adem voorkomen. Ook op de lange termijn zijn er voordelen, want wie goed voor de mond zorgt, heeft een veel grotere kans het eigen gebit op latere leeftijd te behouden. De interdentale producten van DenTek zijn van hoge kwaliteit en worden aanbevolen door tandartsen. Uniek zijn de Floss Picks, met aan de ene kant extra sterk flossdraad en aan de andere kant een tandstokertje.

Groenste tandheelkundige producten
De producten van DenTek staan bekend om de hoge kwaliteit en het gebruik van duurzame materialen. De Comfort Picks hebben een zacht rubber uiteinde om moeilijk bereikbare plekjes schoon te maken en zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en glasvezel. De Easy Brush heeft de vorm van een mascaraborsteltje voor het reinigen tussen de tanden en van lastige hoekjes. De 3-in-1 Floss Picks hebben een extra stevige draad voor een diepe reiniging, een stoker om het tandvlees te masseren en een tongschraper om bacteriën te verwijderen voor een frisse adem. De Easy Brush en Floss Picks hebben een handvat gemaakt van plantaardig materiaal op basis van suikerriet.

Prijs & verkrijgbaarheid
De producten van DenTek zijn vanaf deze maand verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en online. De verkoopadviesprijs is vanaf €5,89 voor de Comfort Picks (verkrijgbaar in twee maten), vanaf €5,39 voor de Easy Brush (verkrijgbaar in drie maten) en €3,99 voor de Floss Picks 3-in-1. DenTek producten zijn herkenbaar aan het wereldbolletje met de duim omhoog, dat verwijst naar het duurzame karakter.


Deel dit bericht:


Careality