Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
3 juni 2022

Bakuchiol is dé nieuwe go-to in de skincare routine

Bakuchiol, het nieuwe ingrediënt op skincare gebied, is druk bezig haar plekje te veroveren in beauty land. Begrijpelijk als de naam nog wat vragen oproept. Want wat is Bakuchiol precies en wat zijn de voordelen van dit wondermiddeltje? NIVEA legt het uit. Dit meldt leverancier Beiersdorf in een persbericht aan Careality.

Bakuchiol, hét anti-age ingrediënt
Waar liggen de roots van deze anti-age krachtpatser? Bakuchiol is een ingrediënt van plantaardige  oorsprong, afkomstig van de Babchiplant (Psoralea corylifolia), die in de traditionele Aziatische geneeskunde geroemd wordt om haar anti-age eigenschappen.

Lijntjes, rimpeltjes, Bakuchiol vervaagt ze. Krachtige antioxidanten beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar er is meer, want we hebben het hier over een waar multi-talent. Het ingrediënt zorgt namelijk voor een egale teint én het verhoogt het collageen. Daarbij trekt het diep in de huid en helpt het ook om (pigment)vlekjes te verminderen.

Bakuchinol vs. Retinol
Bakuchiol heeft verrassend veel gelijkenissen met het geprezen ingredient Retinol. Maar er zijn een aantal punten waarop Bakuchiol het lijkt te winnen. Hoewel wetenschappelijk onderzoek al eerder aantoonde dat er een functionele gelijkenis is tussen Bakuchiol en Retinol op het gebied van anti-age werking, gaat NIVEA een stap verder. Zij tonen aan dat Bakuchiol nog krachtiger werkt dan Retinol. Bakuchiol bevordert de celactiviteit en beschermt de huid beter tegen schade door vrije radicalen  dan Retinol*. Bovendien wordt Bakuchiol beter verdragen door de huid en is daardoor geschikt voor alle huidtypes.

Bij de drogisterij op het schap
De dagcrème bevat bovendien SPF30 UVA/UVB zonnefilters, voor een optimale bescherming. Die wetenschap heeft NIVEA ingezet bij de ontwikkeling van twee producten die het krachtige Bakuchiol bevatten, namelijk een dagcrème en een nachtcrème. En die producten kun jij nu bij jouw favoriete drogisterij in je mandje leggen. De dag- en nachtcrème van NIVEA CELLULAR Expert Lift definiëren contouren zichtbaar, al vanaf 1 week*.

Naast pure Bakuchiol, bevat de formule bovendien twee soorten hyaluronzuur, waardoor de producten een nog sterker anti-aging effect hebben. Macro hyaluronzuur helpt het huidoppervlak intens te hydrateren en glad te maken, door tot 1000 keer het gewicht in water vast te houden. Micro hyaluronzuur dringt nog dieper door in de huid, waardoor een rimpels worden verminderd. De dagcrème bevat daarnaast SPF30 UVA/UVB zonnefilters, voor een optimale bescherming.

Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd. Geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige huid.

NIVEA CELLULAR
-Expert Lift Anti-age Dagcrème SPF30, 50 ml – € 29,49***
-Anti-age Nachtcrème Cellular Expert Lift, 50 ml – € 29,49***

* In vitro test voor Bakuchiol and Retinol op geselecteerde parameters
** Zelfevaluatie, 4 weken, 42 vrouwen, 2021
*** De retailer bepaalt de prijzen, Beiersdorf geeft slechts een advies

 

 


Deel dit bericht:


Careality