Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
22 juni 2022

Leden KNDB benoemen Marinus van Loon tot nieuwe voorzitter

De voorzittershamer van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Frank Turksma deze overhandigd aan Marinus van Loon die door de leden als zijn opvolger in de functie van voorzitter is benoemd. Zo meldt de KNDB in een persbericht aan Careality.

De voorzitterswisseling vond plaats op maandag 13 juni tijdens de boottocht langs de Oostvaardersplassen, een unieke setting waarin de leden bijeenkwamen voor de jaarvergadering.

Sinds 2011 zit Turksma in het bestuur en vanaf 2016 in de functie van voorzitter. De organisatie mocht in deze tumultueuze periode opnieuw een beroep op Frank Turksma doen, die van 2005 t/m 2009 ook al het voorzitterschap van deze vereniging op zich nam.

Voor zijn jarenlange verdiensten en inzet voor de organisatie benoemde het bestuur hem tot erelid van de KNDB en mede bestuurslid Jantien Meeuwsen speldde Frank de KNDB-speld op die bij het erelidmaatschap hoort, waardoor hij lid is voor het leven.

Marinus van Loon is zeker geen onbekende binnen de branche. Tot 2013 had hij zijn eigen drogisterij in Sneek (Drogisterij Meidersma) en in de jaren ’90 was hij voorzitter van de NCDB, één van de twee fusiepartijen die samen in 1998 de KNDB vormden.

De leden stuurden hem, en uiteraard met hem de andere bestuursleden, met een duidelijke boodschap op pad: ga binnen de kaders die de KNDB heeft tot het uiterste om de zelfstandige drogist gezondheidsdeskundige – leefstijlspecialist – te kunnen laten zijn, dus niet alleen als verkoper van zelfzorggeneesmiddelen. Maar veel breder en in relatie met anderen in de gezondheidszorg.

De bezegeling werd door ruim 50 aanwezigen bijgewoond tijdens een buitengewoon gezellige en succesvolle ledenvergadering die werd opgeluisterd door de boottocht door de Oostvaardersplassen, prachtig weer en een bbq aan boord.


Deel dit bericht:


Careality