Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
23 juni 2022

Hansaplast viert 100e verjaardag met samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis

Hansaplast viert haar 100e verjaardag en daarmee een eeuw lang wondverzorgingsexpertise. Al sinds 1922 biedt het merk kinderen en volwassenen bescherming tegen bacteriën. Hansaplast viert dit jubileum met een donatie aan het Nederlandse Rode Kruis. Zo zet Hansaplast haar sociale missie voort: kennis rondom eerste hulp (EHBO) en wondverzorging vergroten onder kinderen en hun ouders. Dit meldt leverancier Beiersdorf in een persbericht aan Careality.

Eerste hulp bij wondverzorging
Een valpartij op het schoolplein, een bloedneus in de klas of een botsing bij tikkertje: een ongeluk zit in een klein hoekje. Hansaplast en het Rode Kruis staan voor iedereen klaar wanneer het gaat om ongevallen en noodsituaties en daarom slaan zij de handen ineen. De donatie van Hansaplast stelt het Rode Kruis in staat haar huidige EHBO-lesmateriaal te vernieuwen en beschikbaar te stellen voor alle scholen in Nederland. Met het lespakket werken kinderen in groep 5 t/m 8 op hun eigen tempo aan hun EHBO-skills.

Zo maken kinderen van 7 t/m 12 jaar met het spel de Pleisterrace op een speelse manier kennis met wondverzorging en EHBO. Met de EHBO-opdrachten verdienen de teams Hansaplast-pleisters en het team dat de meeste pleisters heeft verzameld wint de race. Tijdens het spel worden de kinderen begeleidt bij de opdrachten en kennisvragen door spelleiders van het Rode Kruis. Rik de Haan, gastdocent educatieteam Gooi & Utrecht:  “Het is ontzettend leuk om EHBO-les te geven op scholen. Met het lesmateriaal kunnen we op een laagdrempelige en speelse manier EHBO-kennis en -vaardigheden aanleren. Kinderen zijn leergierig en willen graag helpen. We kregen recent nog een tekening van de leerlingen om ons te bedanken voor de leuke les!”

De pleisterrace kan worden aangevraagd voor kinderen van groep 3 t/m 8 op de website van het Rode Kruis. Wie meer wil leren over wondverzorging kan naar https://www.hansaplast.nl/pages/100jaar-rodekruis of naar Kruidvat waar je bij aankoop van 2 Hansaplast product een eigen lunchbox ontvangt, waarbij je meer leert over wondverzorging door het scannen van de QR code op de sleeve. (…)


Deel dit bericht:


Careality