Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 augustus 2022

Detailhandel zet bijna half procent meer om in juni

De detailhandel heeft in juni 0,4 procent meer omgezet dan in juni 2021, meldde het CBS onlangs op hun website. Het verkoopvolume was echter 6,3 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 4,7 procent, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 3 procent. Daarnaast is online 6,5 procent minder omgezet dan een jaar eerder.

Omzet non-foodwinkels 3 procent lager
De omzet van de non-foodwinkels kromp in juni 2022 met 3 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 8 procent lager dan een jaar eerder.Drogisterijen hebben in juni meer omgezet dan in juni 2021. Daarentegen hebben andere deelbranches zoals de winkels in consumentenelektronica en witgoed, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren in juni minder omgezet. Dat gold ook voor de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in kleding.

Omzet winkels in voedingsmiddelen bijna 5 procent hoger
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in juni 4,7 procent meer omzet behaald dan in juni 2021. Het verkoopvolume was echter 4,7 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 4,9 procent hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,5 procent hoger.

Online 6,5 procent minder omgezet
De online omzet was in juni 6,5 procent lager dan in juni 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,1 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 5,9 procent. De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in juni 2022 iets hoger dan in juni 2021. De omzet van overige online deelbranches lag in juni 2022 lager dan een jaar eerder.

(bron cbs.nl)


Deel dit bericht:


Careality