Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 september 2022

Detailhandel zet 5,5 procent meer om in juli

De detailhandel heeft in juli 5,5 procent meer omgezet dan in juli 2021, meldde het CBS onlangs op hun website. Het verkoopvolume was echter 1,5 procent lager. De omzet van de non-foodsector en foodsector groeide met respectievelijk 2,9 procent en 9,0 procent. Daarnaast is online 5,0 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juli. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,2 procent hoger dan in juli 2021.

Omzet non-foodwinkels bijna 3 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in juli 2022 met 2,9 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 2,0 procent lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in kleding en de winkels in recreatieartikelen hebben in juli meer omgezet dan in juli 2021. Daarentegen hebben andere deelbranches zoals de winkels in meubels en woninginrichting, consumentenelektronica en witgoed en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) in juli minder omgezet.

Omzet winkels in voedingsmiddelen 9 procent hoger
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in juli 9,0 procent meer omzet behaald dan in juli 2021. Het verkoopvolume was echter 0,9 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 9,8 procent hoger, die van de speciaalzaken in voedingsmiddelen was 3,9 procent hoger.

Online 5 procent meer omgezet
De online omzet was in juli 5,0 procent hoger dan in juli 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 0,7 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 12,9 procent. De online omzet van kleding, de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de omzet van overige online deelbranches lag in juli 2022 hoger dan in juli 2021. De omzet van consumentenelektronica lag in juli 2022 lager dan een jaar eerder.

(Bron: cbs.nl)

 

 


Deel dit bericht:


Careality